fbpx

Zahli uit Australië

Zahli uit Australië

Zahli zoekt een gastgezin

15 jaar • Australië • Drie maanden vanaf eind oktober

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Fans (basis)
Interesses: Muziek • Films • Lezen • Hardlopen • Sport
Eigenschappen: Creatief • Sportief • Introvert • Communicatief

Introductie:

Beste toekomstige gastgezin,

Mijn naam is Zahli, ik ben 15 jaar oud en ik ben ontzettend enthousiast om deze kans te krijgen om jullie kant van de wereld te verkennen. Ik ben een echte dromer en in mijn leven wil ik graag in verschillende landen wonen, dus ik ben erg dankbaar dat ik nu al de kans krijg om te reizen en aan dit avontuur te beginnen. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om mijn toekomstige gastgezin te ontmoeten. Ik weet dat deze ervaring van twee kanten komt en ik hoop dat ik een fijne aanvulling zal zijn op jullie familie voor de drie maanden dat ik bij jullie verblijf!

Over mij:

Ik heb een passie voor avontuur en nieuwe ervaringen. Op school houd ik van vakken zoals beeldende kunst en geschiedenis, maar mijn interesses gaan veel verder. Ik denk erover na om internationale betrekkingen, architectuur, filmstudies of techniek te studeren aan de Australian National University of de Australian Defence Force Academy. Daarnaast droom ik ervan om ooit in Californië te wonen en in de filmindustrie te werken als regisseur of ontwerper. Mijn favoriete film is La La Land, en een andere passie is veel films kijken en naar de bioscoop gaan.

Naast films betekent muziek ook heel veel voor mij. Ik luister de hele dag door naar muziek en ben naar concerten geweest van artiesten zoals Harry Styles, Taylor Swift en Gracie Abrams. In mijn vrije tijd geniet ik ook van mode en besteed ik graag tijd op Pinterest om inspiratie op te doen en moodboards te maken.

Ik ben ook sportief en speel in de winter voetbal. Verder heb ik een baan als zwemleraar, wat ik drie keer per week doe. Ik vind het geweldig om met kinderen te werken, omdat het niet voelt als werk, maar als iets dat leuk en lonend is. Op zaterdag speel ik vaak voetbal en ga ik hardlopen met mijn vader.

Wat ik uit mijn uitwisseling wil halen, is meer onafhankelijkheid, mezelf uitdagen en nieuwe vriendschappen opbouwen. Ik ben enthousiast om het Nederlandse leven te ontdekken, kerstmarkten te bezoeken en hopelijk te schaatsen op de grachten. Bovendien ben ik ontzettend blij dat ik mijn zestiende verjaardag in Europa mag vieren, wat een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Mijn familie:

Ik ben de jongste in mijn gezin van vier. Ik ben 15 en mijn zus is 17, maar de echte baby van ons gezin is onze 40 kg zware labrador Ziggy. Ik vind het heerlijk om met hem te wandelen en ik ben echt een hondenmens, hoewel ik katten ook geweldig vind – ze zijn gewoon té schattig. Tot dit jaar hadden we ook een kat, een Britse korthaar genaamd Gus.

Mijn familie in Australië bestaat uit het gezin van de zus van mijn moeder, maar de rest van mijn familie woont in Zuid-Afrika, waar mijn vader vandaan komt. Mijn opa van mijn vaders kant kwam oorspronkelijk uit Rotterdam, Nederland, en dat is een van de redenen waarom ik ervoor heb gekozen om mijn uitwisseling daar te doen.

Ik heb een goede band met mijn ouders en mijn zus. Mijn vader en ik sporten vaak samen, zoals hardlopen en fietsen, en mijn moeder en ik gaan graag samen winkelen of doen boodschappen. Ik probeer mijn zus altijd mee te nemen naar de bioscoop, omdat ik gek ben op films. Soms gaan we samen uit eten of naar het park.

De klusjes die ik thuis doe zijn meestal de afwasmachine inruimen of stofzuigen. Maar de klusjes die ik écht leuk vind, zijn het uitlaten van onze hond en koken, vooral bakken – dat voelt voor mij helemaal niet als een taak, maar als een hobby.
Voor kerst in 2023 heb ik bijvoorbeeld cadeaumanden voor al mijn vrienden gemaakt, gevuld met volledig zelfgemaakte kerstlekkernijen zoals marshmallows, gingerbread, rocky road, brownies en koekjes.

Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van jullie gezin en hoop jullie een beetje kennis te laten maken met de Australische cultuur!

Tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Zahli

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Haal de wereld in huis, word gastgezin!

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.