Missie & visie

Small country, great place

Onze missie

Bij High School Holland geloven we in het organiseren van onvergetelijke middelbare school uitwisselingen die levens veranderen. Ons doel is om een connectie te creëren die de basis vormt van een liefdevol avontuur voor jongeren van over de hele wereld. We bieden hen de kans om op een unieke manier zelfstandig te worden, waarbij ze kunnen leren van onze Nederlandse cultuur en ontdekken waarom "Small country, great place" voor ons zo betekenisvol is. Door het bevorderen van wereldburgerschap streven we ernaar de banden tussen jongeren met verschillende achtergronden te versterken. We bieden een platform voor groei, zelf ontdekking en het smeden van blijvende internationale connecties. Ons doel is om een impact te creëren die verder reikt dan de fysieke uitwisseling zelf, want een educatieve uitwisseling in het buitenland staat garant voor een levenslange schat aan ervaringen.

Onze visie

Bij High School Holland geloven we dat interculturele uitwisselingen niet alleen educatief moeten zijn, maar ook hartverwarmend en authentiek. Onze visie is gebaseerd op het creëren van een inclusieve en ondersteunende gemeenschap waar uitwisselingsstudenten zich thuis voelen, waar gastgezinnen een waardevolle bijdrage leveren aan de wereldwijde onderlinge verbondenheid, en waar Local Coordinators met passie en professionaliteit een cruciale rol spelen in het faciliteren van deze bijzondere ervaringen.

Daarnaast streven we ernaar nauwe samenwerkingen aan te gaan met scholen, sportverenigingen en andere organisaties om het educatieve aspect te versterken en een breder scala aan ervaringen te bieden. Ons toegewijde team bij High School Holland zet zich in om deze visie te realiseren door hoogwaardige, persoonlijke en professionele uitwisselingen te faciliteren. We inspireren en empoweren jongeren om de wereld met openheid en begrip tegemoet te treden, en streven ernaar om een blijvende impact te creëren die verder reikt dan de fysieke uitwisseling zelf.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.