Kosten gastgezin

Rijkdom aan ervaringen!

Betaalbare gastvrijheid, rijke ervaringen

Als gewaardeerd gastgezin voor een buitenlandse student, speel jij een cruciale rol in het bieden van een warm thuis tijdens het verblijf in Nederland. Het goede nieuws is dat jouw bijdrage voornamelijk bestaat uit het verstrekken van kost en inwoning, zonder extra financiële lasten voor jou. De uitwisselingsstudent ontvangt zakgeld van zijn natuurlijke ouders, wat betekent dat jij geen extra uitgaven hoeft te doen.

Om ervoor te zorgen dat de onderwijskosten gedekt zijn, draagt High School Holland zorg voor de ouderbijdrage van de school. Hierdoor kun jij je volledig richten op het creëren van een liefdevolle omgeving voor de student, zonder zorgen over financiële verplichtingen met betrekking tot het onderwijs.

Het welzijn van de student tijdens de uitwisselingsperiode staat centraal, en het is geruststellend om te weten dat zowel High School Holland als de natuurlijke ouders van de student de volledige verantwoordelijkheid dragen voor zijn welzijn. Als gastgezin word jij daarom niet alleen ondersteund door High School Holland, maar ben je ook niet wettelijk aansprakelijk voor jouw goed verzekerde gastkind.

Op twee wielen van vreugde!

Om de mobiliteit van de student te vergroten en hen volledig te laten genieten van het Nederlandse leven, ontvangt elk gastgezin van High School Holland een fietsvergoeding. Deze vergoeding kan worden gebruikt om een nieuwe fiets aan te schaffen of om een bestaande fiets op te knappen. Na afloop van de uitwisseling blijft de fiets eigendom van het gastgezin, waardoor het een tastbare herinnering wordt aan de bijzondere tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

Als gastgezin draagt je bij aan het internationale begrip en het creëren van blijvende herinneringen voor de student. Jouw rol is van onschatbare waarde, en met de ondersteuning van het High School Holland team en de Local Coorinator wordt het verwelkomen van een uitwisselingsstudent in jouw huis een verrijkende ervaring voor zowel jouw gezin als de uitwisselingsstudent.

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.