Middelbare scholen

Samen leren, samen groeien

High School Holland nodigt middelbare scholen uit voor uitwisseling

High School Holland verwelkomt middelbare scholen om deel te nemen aan ons verrijkende uitwisselingsprogramma, waarbij we streven naar het creëren van een inspirerende en internationale leeromgeving. Dit programma biedt niet alleen een unieke kans voor internationale studenten om een semester of jaar door te brengen op een Nederlandse middelbare school, maar brengt ook aanzienlijke voordelen met zich mee voor ontvangende scholen.

Voordelen scholen

  • Culturele diversiteit: door internationale studenten te verwelkomen, wordt de klas verrijkt met diverse perspectieven en culturele ervaringen, wat een waardevolle aanvulling is op het onderwijs.
  • Wereldburgerschap: ons programma bevordert wereldburgerschap, wat een onschatbare bijdrage levert aan de persoonlijke en academische ontwikkeling van alle leerlingen.
  • Levenslange banden: scholen krijgen de kans om blijvende banden te vormen tussen lokale en internationale studenten, waardoor begrip en tolerantie tussen verschillende culturen worden bevorderd.
  • Internationale leeromgeving: High School Holland biedt de mogelijkheid om een internationale leeromgeving te creëren zonder extra last voor leraren. Onze internationale studenten worden begeleid door High School Holland, een Local Coordinator en het gastgezin, waardoor een gestructureerd ondersteuningssysteem ontstaat. Vanuit de middelbare school is een betrokken mentor voldoende om het programma te laten slagen.

Wat betekent het voor scholen?

  • Gewone studentenervaring: onze uitwisselingsstudenten worden geïntegreerd als 'gewone' studenten, waardoor zij volledig participeren in het reguliere schoolleven.
  • Minimale lerarenbetrokkenheid: het programma vereist minimale extra aandacht van leraren. Een betrokken mentor volstaat om een soepele overgang voor de internationale student te garanderen.

Bekijk een geslaagd praktijkvoorbeeld

High School Holland staat klaar om samen te werken met middelbare scholen die ernaar streven hun onderwijsomgeving te verrijken. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe jouw school kan profiteren van ons uitwisselingsprogramma. Ontdek de wereld met High School Holland!

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.