Gastgezinnen

Haal de wereld in huis!

Wat is een gastgezin?

Als gastgezin bied je een thuis aan een uitwisselingsstudent tussen de 14 tot 18 jaar die voor 2 tot 10 maanden in Nederland verblijft en naar een middelbare school gaat, bij jou in de buurt. Transformeer jouw huis tot een plek waar jullie familietafereeltjes, favoriete gerechtjes, muziek, spelletjes, kringverjaardagen en vrienden samensmelten met deze jonge wereldreiziger. Deze uitwisselingsstudent zal niet worden gezien als een gast maar als volwaardig lid van jouw familie. Samen doen jullie activiteiten die jullie als gezin graag doen, hierdoor leert de student Nederland écht kennen.

Door jouw huis te openen voor deze student, open je de deuren om connectie te maken tussen landen, tradities en harten. Ontdek samen met jouw uitwisselingsstudent een nieuwe taal, cultuur, gewoonten en de verschillen met Nederland. Het is een reis van wederzijdse groei, begrip, vriendschap en liefde.

Jouw gastvrijheid is het begin van een avontuur waarin de uitwisselingsstudent niet alleen zelfstandigheid ontwikkelt, maar ook internationale vriendschappen sluit en levenslange herinneringen creëert. Deze unieke ervaring voegt niet alleen waarde toe aan het cv van de student, maar brengt ook een onvergetelijke verrijking in jouw leven als gastgezin. High School Holland nodigt jou uit om deel te nemen aan deze onvergetelijke reis. Het is niet alleen een kans voor de uitwisselingsstudent, maar ook een uniek hoofdstuk voor jou als gastgezin.

Word een gastgezin!

Jouw huis, hun nieuwe thuis. Geef uitwisselingsstudenten een onvergetelijke ervaring in jouw gastvrije omgeving!

Small country, great place

Nederland is een populaire bestemming voor uitwisselingsstudenten. Waarom is Nederland zo geliefd? Je komt er sowieso achter wanneer je een student in huis neemt. Hierdoor ervaar je Nederland op een totaal nieuwe manier, een land dat niet alleen uitblinkt in een goed geregeld schoolsysteem, maar ook door de bruisende steden, bomvolle terrassen, historische plaatsjes, schilderachtige grachten en uitgestrekte landschappen.

In Nederland geldt het motto: "Nie lullen, maar poetsen!" We zijn doortastend, innovatief en probleemoplossend. We zijn een volk van nuchterheid, waar gezelligheid, inclusiviteit en vrijheid hoog in het vaandel staan - een land waar jij volledig jezelf mag zijn. Kinderen leren van jongs af aan de Engelse taal, gaan op zwemles en leren fietsen. Onze fietspaden zijn dan ook goed geregeld en heilig. Ons kleine kikkerlandje is makkelijk te bereizen en alles binnen handbereik.

En wat dacht je van de heerlijke kazen, pannenkoeken en stroopwafels? Tradities zoals Sinterklaas, Koningsdag en de nieuwjaarsduik maar ook dingen die voor ons heel normaal lijken, zoals de verjaardagskalender op het toilet, het ophangen van een vlag en tas bij het slagen van de middelbare school, drie kussen als we iemand begroeten, op tijd komen bij afspraken, geven van fooi in restaurants of het feliciteren van de hele familie wanneer één iemand jarig is. Word gastgezin en ervaar Nederland op een nieuwe manier a small country, great place!

Meld je aan voor onze infosessies

Wil je meer weten over het worden van gastgezin? Meld je dan nu aan voor onze infosessies

Gastgezinnen aan het woord

10 redenen om gastgezin te worden!

  • Gun je jongeren de tijd van hun leven en maak hun ervaring onvergetelijk.
  • Open je deuren voor uitwisselingsstudenten en laat ze Nederland van binnenuit ontdekken.
  • Je maakt betekenisvolle connecties voor het leven!
  • Duik je in een nieuwe cultuur en taal, een avontuur dat niet alleen goed is voor jouw groei, maar ook voor die van je kinderen als je die hebt.
  • Bekijk je ons eigen land en onze cultuur met een frisse blik, waardoor je precies begrijpt wat ons Nederlanders zo bijzonder maakt. Small country, great place!
  • Breng je extra gezelligheid en kennis in huis.
  • Zet je de eerste stap naar een vriendschap voor het leven.
  • Ontdek je dagelijks meer over andere landen en culturen, gewoon aan de keukentafel, zonder de deur uit te hoeven.
  • Creëer je voor de uitwisselingsstudent een warm en vertrouwd thuis, zoals je zou willen dat jouw eigen kind dat zou ervaren tijdens zo'n uitwisselingsprogramma.
  • Ga je een betekenisvolle nieuwe uitdaging aan, waar het nooit te laat voor is.

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.