Informatie voor gastgezinnen

Grijp deze kans, maak herinneringen voor het leven

Een unieke kans

Duik met ons in het avontuur van deze grensverleggende uitwisseling. Uiteraard wil jij alle ins en outs weten voordat jij 'zomaar' en student in huis neemt. Op deze pagina hebben we de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet. Jij wordt niet niet zomaar een gastgezin maar onze partner in dit reisavontuur. Wij zullen altijd voor jou klaar staan om vragen te beantwoorden, zorgen weg te nemen en alles op alles zetten om deze uitwisseling te laten slagen.

In het kort

Interesse in het worden van een gastgezin? Hier een aantal facts:
  • Verwelkom een student tussen de 14 en 18 jaar oud
  • Voor een periode van 2 tot 10 maanden
  • Persoonlijke begeleiding vanuit ons team en onze Local Coordinators
  • Altijd een vast aanspreekpunt in de buurt
  • Goede voorbereiding, tussentijdse evaluatie en hulp
  • Alle schoolzaken worden geregeld, hier hoef jij niks aan te doen
  • Leuke uitjes en evenementen: Meet Your Student day & meer

Waar moet een gastgezin aan voldoen?

Misschien vraag je je af of je het perfecte gastgezin zou kunnen zijn. Woon je in een stad of een dorp, heb je wel of geen kinderen, ben je jong, oud of juist alleenstaand? Het maakt allemaal niet uit! Het enige wat echt telt, is dat je als gezin openstaat voor een andere cultuur en zin hebt in een geweldige culturele ervaring. Al onze gastgezinnen verwelkomen studenten op vrijwillige basis.

Als gastgezin is het fijn als je een eigen kamer hebt voor de student. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is een plek waar de student zich even kan terugtrekken om te studeren meer dan welkom. Bij een culturele uitwisseling draait het voor ons vooral om betrouwbaarheid, gezelligheid en een flinke dosis enthousiasme in huis. Bekijk hier de specifieke vereisten.

De 6 stappen van High School Holland

1. Meld je aan bij ons!
De eerste stap is je aanmelden om een gastgezin te worden. We hebben wat persoonlijke gegevens van je nodig. Als je vragen hebt, kun je ons altijd telefonisch of via de mail bereiken.

2. Kies 'jouw' student uit
Op onze website kun je kennismaken met onze uitwisselingsstudenten en ontdekken welke student het beste bij jouw gezin past. Heb je een voorkeur voor een bepaalde student? Laat het ons weten! Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste match voor jouw gezin.

3. Maak kennis tijdens een gesprek
Als je nog steeds enthousiast bent om een gastgezin te worden, regelen wij een ontmoeting met onze Local Coordinator, die altijd bij jou in de buurt woont. Tijdens een kennismakingsgesprek leren jullie elkaar beter kennen en bespreken jullie verwachtingen. Als het gesprek positief verloopt, sturen wij het uitgebreide aanmeldingspakket en een filmpje van de student naar je toe.

4. Voorbereiding op de aankomst van de student
Het High School Holland team regelt samen met de Local Coordinator alles voor de aankomst van de student. Je ontvangt een familiepakket om je voor te stellen aan de student. Voor iedereen boven de 18 dient een Verklaring Omtrent Gedrag aangevraagd te worden, de kosten kun je later bij ons declareren. De Local Coordinator benadert een school in de buurt om een plekje voor de student te regelen. Kort voor de aankomst organiseert de Local Coordinator de Host Family Orientation bij jou thuis om je volledig voor te bereiden op de komende uitwisselingsperiode.

5. Oriëntatieweek en ophalen van de student
Na de aankomst van de student beleven jullie samen met het High School Holland team een oriëntatieweek. Deze week wordt afgesloten met de Meet Your Student Day: de dag waarop je jouw student voor het eerst ontmoet en mee naar huis neemt!

6. Persoonlijke begeleiding
Gedurende de hele High School Holland periode is onze Local Coordinator jouw eerste aanspreekpunt bij eventuele problemen of vragen. Jouw Local Coordinator komt tweemaandelijks langs om de voortgang met jou, de student en op school te bespreken, organiseert leuke excursies in de regio en blijft betrokken. Het High School Holland team houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen en staat altijd voor je klaar.

Word een gastgezin!

Jouw huis, hun nieuwe thuis. Geef uitwisselingsstudenten een onvergetelijke ervaring in jouw gastvrije omgeving!

Meet your student day

Maak je klaar voor het leukste evenement van het jaar: Meet your student day! De dag waarop je jouw student ontmoet. Uitwisselingsstudenten kijken hier vaak maanden naar uit. Iedere situatie is anders, soms duurt het even voordat er een gastgezin wordt gevonden, andere keren gaat het supersnel. Hoe dan ook, op het moment zelf heerst er altijd een mix van opwinding en zenuwen bij zowel de studenten als de gastgezinnen. Bekijk hieronder de video waarin de vrolijke Italiaanse Anna haar gastgezin uit Venlo ontmoet. Het zijn dit soort hartverwarmende momenten die de reis extra bijzonder maken! Ben jij klaar om een student te verwelkomen?

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.