Vereisten gastgezin

Diversiteit in gastvrijheid

Iedereen kan een gastgezin zijn!

Bij ons zijn we ervan overtuigd dat iedereen kan schitteren als gastgezin. Monique en haar familie, de levende bewijzen hiervan, delen hun hartverwarmende verhaal in de onderstaande video. Wil je zelf ontdekken hoe ook jij een verschil kunt maken? Bekijk de video en ontdek de eenvoudige vereisten verder deze pagina.

Word een gastgezin!

Jouw huis, hun nieuwe thuis. Geef uitwisselingsstudenten een onvergetelijke ervaring in jouw gastvrije omgeving!

Open-minded

Het allerbelangrijkste als gastgezin is dat je enthousiast bent en open-minded. Jouw gezin speelt een cruciale rol in het welkom heten van een internationale student, en het creëren van een positieve en inclusieve omgeving is essentieel. Maar naast het enthousiasme zijn er ook enkele eisen van de overheid verbonden aan het zijn van een gastgezin voor een culturele uitwisseling.

In alle vormen en maten

Gezinnen komen in allerlei vormen en maten voor, en bij het verwelkomen van internationale studenten als gastgezin, is diversiteit juist de kracht. Een eenoudergezin kan net zo’n warm en ondersteunend gastgezin zijn als elk ander. De liefde, zorg en betrokkenheid die een ouder kan bieden, zijn van onschatbare waarde voor een student die zijn of haar weg zoekt in een nieuwe cultuur. In onze visie is er geen ‘standaard’-gezin; elk gezin is uniek en biedt een speciale omgeving die de basis kan vormen voor een onvergetelijke culturele uitwisseling. Bij het creëren van blijvende herinneringen en het delen van ervaringen is de samenstelling van het gezin slechts een detail; het is de liefde en gastvrijheid die echt het verschil maken. Voor studenten die specifiek op een cultureel uitwisselingsvisum naar Nederland komen, is het echter nog vereist dat het huishouden uit minimaal twee personen bestaat.

Een eigen plekje

Wat betreft huisvesting streven we naar een ideale situatie waarin je de student een eigen kamer kunt aanbieden. Hierdoor kan de student niet alleen genieten van een persoonlijke en rustige ruimte, maar het biedt ook de mogelijkheid om een eigen stempel op de omgeving te drukken. We begrijpen echter dat niet iedereen de luxe heeft van een extra kamer, en dat is helemaal begrijpelijk.

In het geval dat een aparte kamer niet haalbaar is, leggen we de nadruk op het creëren van een speciale en toegewijde ruimte binnen jouw huis voor de student. Het doel is om een omgeving te scheppen waar de student zich kan terugtrekken, rustig kan studeren en zich echt thuis kan voelen. Door samen te werken, kunnen we zorgen voor een comfortabele en gastvrije woonomgeving, wat essentieel is voor een succesvolle culturele uitwisseling.

Open jouw deuren

Open jouw deuren voor een wereld van verrijkende ervaringen met High School Holland! Wij geloven dat een culturele uitwisseling draait om meer dan alleen het delen van ruimte – het is een avontuur waarbij betrouwbaarheid, gezelligheid en enthousiasme de essentie vormen, allemaal binnen jouw eigen vier muren. Samen proeven van de wereldse keuken, het ontdekken van de cultuurverschillen, lachen om de taalfoutjes die er gemaakt worden en uiteindelijk van elkaar houden als echte familie. Wij raken keer op keer geïnspireerd door de overvloed aan liefde die na slechts enkele maanden in de lucht hangt. Met trots kunnen we beamen dat gastgezinnen vaak niet kunnen stoppen na de eerste student – ze omarmen een tweede kans om te leren, te genieten en een student een prachtige toekomst te bieden. Het is meer dan een ervaring; het is het begin van een liefdevolle reis vol groei en onvergetelijke momenten.

 

Dus, waar wacht je nog op? Laat High School Holland de poort naar een culturele groei openen binnen jouw eigen huis! Ontdek hoe een uitwisselingsstudent jouw leven verrijkt en meld je aan als gastgezin. 

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.