Paaspop vieren in de modder

Onze Australische Anke verteld haar ervaring

Anke is een Australische studente die dit halfjaar ‘even’ op een middelbare school in Nederland zit. Van de outback en de miljoenensteden, naar het platte en kleine Nederland. Ze vertelt over haar eerste maanden in Nederland, city trips en Paaspop.

Geniet van ieder moment

Ik ben halverwege! Ik ben nu drie van de zes maanden in Nederland en ik geniet nog steeds van elk moment. Hoewel ik soms nog een heel klein beetje heimwee heb als ik met mijn familie via Skype praat, ben ik heel blij met mijn nieuwe familie. De dagen, weekenden en maanden vliegen voorbij hier. Ik kan niet geloven dat het zo snel voorbij gaat!

Mijn Nederlands wordt steeds beter

Mijn Nederlands is een stuk beter geworden en ik voel me dan ook zekerder als ik tegen mensen praat in restaurants, op school, met familie en in het algemeen. Sinds de voorjaarsvakantie heb ik mijn Nederlandse vrienden op school beter leren kennen, kan ik veel beter Nederlands schrijven, blijf ik bij met huiswerk, maak ik examens en kan ik werkstukken maken en mee debatteren in de klas. Met een groep vrienden ben ik naar Amsterdam geweest. Zij lieten me de stad zien en het was heerlijk dat ik zoveel talen om me heen hoorde, van allemaal nationaliteiten die er waren. Amsterdam is een mooie stad en ik houd van de verschillende culturen die er zijn.

Heel anders in vergelijking met Australië

Een tijdje terug zijn we naar Kasteel De Haar geweest. Het was een cadeautje voor de dochter van vrienden van mijn gastgezin. Dat was heel mooi! De tour bij het kasteel was speciaal voor kinderen gemaakt, waardoor het erg creatief en leuk was. Het kleine meisje droeg haar prinses Elsa jurk, van de film Frozen. We liepen in het kasteel rond alsof we erin thuis hoorden. We hoorden allerlei verhalen over hoe vroeger. Apart om te zien, want zoiets ouds, historisch en unieks is zo anders dan alles wat je zult zien in Australië.

Paaspop vieren in de modder

Ook heb ik Pasen gevierd. Vroeger bestond Pasen uit het bezoeken van mijn opa en oma en eitjes zoeken in de tuin. Toen ik ouder werd ging ik een weekend of een week naar het strand met vrienden en familie. Pasen in Nederland is zó anders! We gingen naar de opa en oma’s, de eerste keer verloor ik met het zoeken van de eitjes (het leek alsof iedereen al wist waar ze verstopt waren), maar op de een of andere manier wist ik de tweede keer te winnen. Hier houden mensen er blijkbaar van om hun huis te decoreren met paasspullen. Ik houd ervan!

Wat echt helemaal anders was, is dat ik naar Paaspop ben geweest. Het is het eerste jaarlijkse festival van het jaar, dus het festivalseizoen is geopend. Ik heb het hele weekend rondgewandeld in de modder in de regen, terwijl ik luisterde naar vele Nederlandse artiesten waarvan ik nog nooit gehoord heb. Ook heb ik gedanst op de muziek van Jett Rebel, op en neer gesprongen met Typhoon, meegezongen met Selah Sue en gedanst op de muziek van Joris Voorn. Hoewel we de laatste avond eindigden met het uit de modder duwen van de Jeep en helemaal onder de modder kwamen te zitten, vond ik het een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.