Verschillen tussen Australië en Nederland?

Uitwisselingsstudent Anke verteld haar verhaal

De Australische studente Anke doet een High Schooljaar in Nederland. Het schooljaar is ten einde, maar de laatste weken staan helemaal in het teken van alles eruit halen wat erin zit: van feesten bij The Flying Dutch tot aan afscheid nemen.

Verschillen tussen Australië en Nederland

“Zoals ze allemaal zeggen, alle goede dingen zijn eindig. Ik heb een geweldige tijd gehad die nu toch echt ten einde komt. Nog maar drie weken voordat ik naar huis ga! Een van de ergste dingen van het feit dat ik bijna vertrek hier, is dat als mensen me vragen wat het grootste verschil is tussen Australië en Nederland, ik eigenlijk niet weet wat ik moet zeggen. De dingen die de Nederlanders doen, alles wat ze zeggen… voor mij is het normaal geworden de afgelopen zes maanden. Dat had ik nooit verwacht! Als ik mensen in Australië dingen zie doen, denk ik: waarom doe je dat? Het is niet normaal om in t-shirt en korte broek rond te lopen midden in de winter. Waar is je jas?

Onwijs veel leuke momenten, ook wel eens zwaar

Er waren momenten waarop ik het liefst het vliegtuig naar huis wilde pakken. Deze momenten vallen echter compleet in het niet bij de momenten waarop ik dacht dat ik hier voor altijd wilde blijven. Van alles wat ik de laatste tijd hier gedaan heb, heb ik ten volste genoten. Ik ben naar feestjes geweest van vrienden op school, naar het concert van de band van mijn gastvader, een dag naar de Efteling, een fietstourtje in de Polder, gebowld, gewaterskied en geroeid in een attractiepark. Ook hadden we met High School Holland een dagexcursie in Gouda, waar we een windmolen bezochten en stroopwafels maakten.

De mooiste dag van mijn exchange

Ook ben ik naar festivals geweest! Mijn laatste festival was The Flying Dutch in Amsterdam. De beste dj’s van Nederland vlogen per helikopter tussen drie steden in Nederland waar deze festivals plaatsvonden. Een heerlijke warme dag samen met andere uitwisselingsstudenten. Ook ben ik naar een concert geweest van mijn favoriete Australische artiest: Chet Faker. Ik ging samen met mijn gastzus en een van mijn beste vrienden. Een van de mooiste momenten die ik de laatste tijd heb gehad, was de dag dat we naar Scheveningen gingen met veel buitenlandse studenten. We gingen naar het strand om te picknicken, gevolgd door een barbecue waarna we weer naar het strand gingen. We zaten op een handdoek te relaxen terwijl we van de zonsondergang genoten. Het was een dag die ieder van ons nooit gaat vergeten.

Tijd om afscheid te nemen

Inmiddels heb ik ook mijn ‘farewell’-feestje gehad met mijn beste vrienden van school en andere uitwisselingsstudenten. Het was een leuke avond en ik vond het erg leuk dat mijn vrienden van school en mijn vrienden buiten school zo goed met elkaar overweg konden. De avond daarna heb ik afscheid moeten nemen van een ander Australisch meisje dat weer naar huis vertrok nadat ze hier tien maanden is geweest. De laatste weken waren extreem druk, emotioneel, spannend en vooral: onvergetelijk. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben dat ik dit heb mogen ervaren. Ik hoop dat de laatste drie weken hier net zo geweldig worden als de rest van mijn jaar, maar daar twijfel ik niet aan!

Foto’s van Anke’s uitwisseling in Nederland

Beteken iets voor onze uitwisselingsstudenten

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.