Alena uit Oostenrijk

Alena zoekt een gastgezin

17 jaar • Oostenrijk • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Basgitaar spelen/Muziek • Fotografie • Lezen • Koken
Eigenschappen: Creatief • Open • Betrouwbaar • Zelfstandig

Hallo lief gastgezin,

Ik ben Alena, ik ben 17 jaar en ik heb veel zin in Nederland te komen wonen en te studeren! Mijn zus heeft ook een jaar met heel veel plezier in Nederland gewoond. Ze heeft me heel veel verteld over de cultuur, gewoonten, het landschap en de mensen en nu wil ik Nederland graag zelf gaan ervaren. Ik woon in Wenen op mezelf maar het is voor mij de eerste keer dat ik voor lange tijd naar het buitenland ga. Ik heb er heel erg veel zin in!

Over mij:

Op mijn school wordt er veel aandacht gegeven aan kunst en creativiteit. Ik vind het heel leuk om keramiek te maken en aan metaalbewerking te doen! Het vak ‘Financiën en boekhouden’ interesseert me ook heel erg. Wat ik daar leer, kan ik meteen in mijn eigen leven toepassen en dat is super handig. Fotografie is ook een heel leuk vak op mijn school en ik doe het heel graag. Wat ik ook fijn vind is nadenken en praten over lastige filosofische en ethische vraagstukken. Na school wil ik graag gaan reizen en daarna studeren. Ik zou graag Marine Bioloog willen worden om de kust en het leven in de zee bestuderen.

Sinds dat ik 16 jaar ben woon ik op mezelf. Hierdoor ben ik behoorlijk zelfstandig. Als ik een karaktereigenschap zou moeten noemen waar ik nog aan zou moeten werken, dan zou ik zeggen dat ik soms wat besluiteloos ben en overal de voor- en nadelen van wil afwegen. Mijn vrienden noemen me rustig en betrokken. Ik help hen waar ik kan en heb altijd aandacht voor ze! Muziek is ook erg belangrijk in mijn leven. Ik heb een heel brede smaak. Ik hou van de muziek uit de jaren 70, 80 en 90 maar ook van kleine Oostenrijkse bandjes. Zelf speel ik basgitaar.

Mijn familie:

Ik ben, samen met mijn zus Sara, bij mijn moeder opgegroeid omdat mijn ouders gescheiden zijn toen ik erg klein was. Ik heb verder nog een zus en een broer en ik ben de jongste. Omdat weallemaal uit huis zijn, organiseert mijn moeder iedere maand thuis een avondje voor ons. Met spelletjes, hapjes en veel gezelligheid. Ik heb een goede band met mijn zus Sara. We gaan vaak samen aan de waterkant van de Donau zitten om te zwemmen, te praten of te picknicken. Soms hebben Sara en ik diepe gesprekken, soms zwijgen we uren en luisteren we naar muziek. Natuurlijk moest ik thuis klusjes doen maar nu ik op mezelf woon, doe ik ook al het werk zelf. Koken, wassen, schoonmaken en met de huisdieren helpen kan ik allemaal.

Ik hoop snel Nederlands te leren, ik ken al een paar zinnetjes: ‘Goedendag, mijn naam is Alena en ik ben 17 jaar oud.’ En natuurlijk dit zinnetje:

Met vriendelijke groetjes,

Alena

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.