Anna uit Italië

Anna uit Italië

Anna zoekt een gastgezin

17 jaar • Italië • Schooljaar 2024/2025

Talenkennis: Italië (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: TV/Films • Lezen • Muziek luisteren • Koken
Eigenschappen: Avontuurlijk • Verlegen • Serieus

Hi toekomstig gastgezin!

Ik ben Anna, een 17-jarig meisje uit Italië en aankomend augustus zal ik deelnemen aan het High School Holland uitwisselingsprogramma. ‘’Een persoon die zich goed kan aanpassen en om kan gaan met zowel individuele als groepssituaties.’’, dat is hoe mijn ouders mij het best kunnen omschrijven.

Over mij:

Met mijn vrienden heb ik pas recent een hechte band opgebouwd. Mijn vrienden vinden dat ik humeurig overkom. Vaak pas ik mijn karakter aan op basis van de situatie, of die nu goed of slecht is. Ik voel me vaak introvert in een groep extraverte mensen en vice versa.

De activiteiten die ik leuk vind om te doen, zijn: muziek luisteren, boeken lezen, tv-series of films kijken, en tijd doorbrengen met mensen van wie ik hou. Ik luister naar allerlei soorten muziek, zowel internationaal als Italiaans. Ik ben een groot fan van muziekprogramma's zoals X Factor, hoewel de Italiaanse Sanremo mijn favoriet blijft. Mijn favoriete zangeres is Taylor Swift; ik denk dat haar liedjes mij volledig vertegenwoordigen en mij vooral begrepen laten voelen.

Een andere passie die ik heb, is lezen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik weer begonnen met het lezen van boeken, voornamelijk romantische romans, hoewel ik recent ook mysteries ben gaan lezen. Ik ben het schrijven gaan waarderen; ik breng vaak uren door met het schrijven in mijn dagboek, waarin ik alles opschrijf wat door mijn hoofd gaat. Deze activiteit maakt me lichter en helpt me ontspannen.

Het grootste deel van mijn vrije tijd besteed ik echter aan het kijken van tv-series en films. Ik kijk naar allerlei soorten films; ik hou ervan om zowel vintage films als nieuwe releases te zien. Ik beschouw de bioscoop bijna als een tweede thuis; het helpt me echt om me van alles los te maken.

Tot slot denk ik dat ik mezelf kan definiëren als een gemiddelde scholier. Ik zet me in voor alle vakken; in sommige ben ik beter dan in andere, maar ik heb overal hoge cijfers voor. Als ik mezelf zou vergelijken met mijn klasgenoten, zou ik zeggen dat ik een meisje ben dat altijd bereid is om te helpen, en daar ben ik erg trots op omdat het mijn studie zoveel makkelijker heeft gemaakt. Mijn favoriete vakken op dit moment zijn natuurkunde en filosofie; het zijn twee van de nieuwe vakken die zijn geïntroduceerd in de bovenbouw en ik moet zeggen dat ik er tot nu toe echt in geïnteresseerd ben.

Mijn plannen voor de toekomst zijn nu bijna zeker; ik droom er al ongeveer vier jaar van om geneeskunde te gaan studeren om chirurg te worden. Ik hoop in de nabije toekomst deze droom te realiseren. De andere opties voor de universiteit zijn rechten of criminologie.

Mijn familie:

Ik heb een sterke band opgebouwd met mijn familie. Ik hou ervan om met hun te praten. Zelfs met mijn broertje heb ik het goed. Ook al zien we elkaar nauwelijks, hij weet dat ik veel van hem hou en dat hij op mij kan rekenen. Ik weet hoe ik in de meeste gevallen zelfstandig beslissingen kan nemen, hoewel ik vaak mijn ouders om advies vraag in crisissituaties, om te begrijpen wat juist voor mij is. Thuis doe ik verschillende huishoud taken zoals mijn kamer schoonmaken, kleren wassen en de afwas doen.

Ik hoop dat het programma in het buitenland me zal helpen om me open te stellen voor nieuwe mensen en vrienden te maken. Ik denk ook dat ik kennis kan maken met nieuwe culturen en gebruiken, misschien nieuwe gerechten of dranken kan proeven. Ik hoop een nieuw deel van mezelf te ontdekken; een van de belangrijkste doelen blijft altijd het leren van een nieuwe taal.

Ik kan niet wachten om mijn toekomstig gastgezin te mogen ontmoeten in Nederland, hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groetjes,

Anna

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.