Dana uit de Verenigde Staten

Dana uit de Verenigde Staten

Dana zoekt een gastgezin

16 jaar • Verenigde Staten • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Spaans (basis)
Interesses: IJshockey • Koken en bakken • Tennis • Zeilen
Eigenschappen: Initiatiefrijk • Extravert • Betrouwbaar • Sociaal

Hoi toekomstig gastgezin,

Eindelijk is het mijn beurt! Nadat mijn zus op uitwisseling is geweest naar Noorwegen en wij als gezin ook studenten in huis hebben gehad, mag ik nu op reis naar Europa. Ik ben Dana, een 16-jarige meid uit de Verenigde Staten.

Over mij:

Ik ben een bezig bijtje! Ik hou van heel veel dingen maar mijn grootste passie is ijshockey. Ik vind het een geweldige sport! Naast dat ik al mijn energie hierin kwijt kan, heb ik hierdoor hele leuke mensen ontmoet. Skiën, tennis en zeilen zijn ook sporten die ik erg leuk vind om te doen. Ik omring mij graag met mensen, daar krijg ik erg veel energie van! Mijn vrienden omschrijven mij als betrouwbaar, initiatiefrijk en sociaal! Ik hoop dat ik net zulke leuke vrienden zal maken als ik hier in Amerika heb.

Mijn familie:

Een leuk weetje over mijn familie is dat wij het erg leuk vinden om Amerika te bekijken vanuit de lucht! Allebei mijn ouders en mijn zus hebben hun piloten-diploma. Ik kan natuurlijk niet achterblijven en wil in de toekomst ook mijn vliegbrevet halen! Ik woon samen met mijn vader en moeder en mijn zus van 17 jaar. Ik heb ook nog een oudere zus van 21 jaar maar die woont al op zichzelf in New York. Ik vergeet nu twee belangrijke familieleden, Burton en Olive: mijn twee honden. Ik zal hen wel erg gaan missen! We houden allemaal heel erg van het kijken naar sport op tv en van reizen en zeilen.

Mijn ouders kennen mij erg goed aangezien ik echt alles aan hen vertel! Ik vind het wel een beetje spannend om weg van huis te gaan omdat ik last heb van heimwee. Maar ik heb het volle vertrouwen dat dat goed zal komen omdat ik heel veel zin heb in dit avontuur! Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten! Hopelijk tot snel!

Lieve groetjes,

Dana

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.