Elisabetta uit Italië

Elisabetta zoekt een gastgezin

17 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Tekenen • Lezen • Schrijven • TV kijken
Eigenschappen: Extravert • Creatief • Denker • Avontuurlijk

Lieve toekomstig gastgezin,

Ik ben Elisabetta, een 17 jarige jongedame uit Italië. Ik ben al begonnen met het leren van Nederlands via Duolingo! Het is misschien niet het zelfde als de taal op de plek zelf leren, maar ik wil niet onvoorbereid aankomen!

Over mij:

Ik heb verschillende hobby’s die allemaal met kunst te maken hebben. Ik ben dol op lezen en schrijven! Ik lees tijdschriften, scripts, comic boeken, transcripten van podcasts en nog veel meer. Sciencefiction of fantasie boeken zijn mijn favoriet! Onlangs ben ik begonnen met drama lessen en ik vind het geweldig! Het heeft me geholpen meer zelfvertrouwen te creëren en stoom af te blazen aan het einde van de week. Kunst is helemaal mijn ding! Het maakt niet uit of het geschreven, gespeeld of visueel is, ik vind het leuk en interessant. Ik ben een nieuwsgierig persoon. Wat ik later zou willen doen weet ik nog niet (stiekem misschien toch schrijfster). Ik weet wel dat ik mijn leven tot het volste wil beleven en zo veel mogelijk gelachen wil hebben voordat de wereld voor mij eindigt. Het leven is misschien vreemd, maar ik ben nog vreemder en doe het op mijn eigen manier, dat maakt mij namelijk uniek!

Mijn familie:

Mijn gezin en ik houden van reizen! Wij zijn een familie van 4 bestaand uit mijn ouders, mijn jongere broertje en ik. In het weekend gaan we er graag op uit. We houden ervan om nieuwe plekken te ontdekken of een wandeling te maken. We zijn verder een alledaags gezin en eten vaak gezamenlijk.

Vanaf kleins af aan wil ik al op uitwisseling. Andere culturen hebben me altijd al gefascineerd! Ik kan niet wachten om nieuwe mensen te ontmoeten, herinneringen te maken en lol te hebben in Nederland! Bedankt voor het in huis nemen van mij en ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Met vriendelijke groeten,

Elisabetta

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.