Joshua uit de Verenigde Staten

Joshua zoekt een gastgezin

17 jaar • Verenigde Staten • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Duits (basis)
Interesses: Koken • Kaartspellen • Videospellen • Acteren/Drama
Eigenschappen: Sportief • Denker • Speels

Introductie:

Hallo toekomstig gastgezin!

Mijn naam is Joshua en ik ben 17 jaar. Ik heb al een klein beetje onderzoek gedaan naar de Nederlandse gerechten, taal en gewoontes. Het ziet er allemaal zó interessant uit, ik kan niet wachten tot ik er meer over ga leren tijdens mijn uitwisseling!

Over mij:

Mijn passies zijn koken, elektrotechniek, drama, debat, civiele techniek en plezier hebben met mijn vrienden. Ik hou van spelletjes spelen, zowel bord als videospel. Je moet dan vooral denken aan spellen zoals Civilization VI en schaken. Ik hou al van kids af aan heel erg van koken. Sinds mijn twaalfde geven mijn ouders me met Kerstmis en mijn verjaardag allerlei keukenapparatuur. Mijn familie grapt altijd dat wanneer ik uiteindelijk uit huis ga, ik de keuken met me mee zal nemen. Ik zie koken als de puurste vorm van kunst. Drama, of in een rol stappen is ook iets waar ik mijn vreugde uit haal. Anderen aan het lachen maken maakt mijn dag compleet!

Een andere activiteit die ik leuk vind is leider zijn van de United Nations club van mijn school. Tijdens vergaderingen bespreken we verschillende kwesties met elkaar en komen we gezamenlijk tot een oplossing. Communicatie vind ik soms lastig, omdat ik afgeleid raak en dan dwaal ik wel eens af. Als ik een kleine herinnering, tijd en ruimte krijg dan spring ik zo weer in het gesprek om te reageren. Het lid zijn van de UN groep op school heeft me dan ook enorm geholpen met mijn communicatie.

In de toekomst wil ik studeren en wonen in Nederland. Mijn droom is om te werken in de civiele techniek. Ik ben gepassioneerd over civiele techniek, met name stadsontwerp, omdat het een uitdaging is die voortdurend evolueert en gericht is op het passief verbeteren van mensen hun dagelijks leven.

Mijn familie:

Ik kom uit een gezin van vijf: mijn moeder, vader, broer, zus en ik. Mijn broer en zus zitten allebei op de universiteit. Met mijn ouders kook ik graag en tijdens het eten doen we meestal kaartspellen. Om het gat in huis te vullen van mijn broer en zus, hebben we zeven honden!      Ze zijn allemaal super schattig en ze zullen mij denk ik enorm missen als ik in het buitenland ben.

Als uitwisselingsstudent wil ik de mensen van Nederland ontmoeten, een dieper begrip krijgen van het dagelijks leven en de cultuur, en er plezier aan beleven. Ik hoop dat jullie zo een beter beeld hebben gekregen over wie ik ben.

Hopelijk tot snel!

Joshua

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.