Lara uit Tsjechië

Lara zoekt een gastgezin

17 jaar • Tsjechië • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Tsjechisch (moedertaal) • Engels (goed) • Nederlands (goed) • Spaans (basis)
Interesses: Lezen • Knutselen • Scouting • Wandelen
Eigenschappen: Avondmens • Kletskous • Vegetarisch • Verantwoordelijk

Introductie:

Hallo Nederlands gastgezin,

Ik ben Lara en ik kom uit Tsjechië. Ik ben daar geboren en opgegroeid maar ik spreek en begrijp het Nederlands erg goed. Dat komt omdat mijn vader Nederlands is. Hij praat Nederlands tegen mij maar ik geef antwoord in het Tjechisch. We gaan twee keer per jaar naar Nederland dus ik ken de taal en het land wel goed, maar ik zou graag nog meer van het land willen leren kennen! Ik ben vooral benieuwd naar jullie schoolsysteem!

Over mij:

Ik zit in het zesde jaar van het gymnasium. Mijn klasgenoten en ik zijn dus al lang bij elkaar en wevormeneenhechte groep. Mijn favoriete vak is wiskunde maar dat komt vooral door de leuke docent! Ik hou ook van de vakken Geschiedenis en Psychologie. In mijn vrije tijd luister ik veel naar muziek en speel ik viool. Vanaf kleins af aan zit ik al op scouting. Ik ben nu voor het tweede jaar leider van een groep kinderen. Die taak neem ik erg serieus. Toen ik klein was vond ik het ook leuk om over bijvoorbeeld de natuur te leren op scouting. Nu probeer ik zelf kinderen te enthousiasmeren. Naast school en mijn hobbies heb ik een bijbaan bij de Macdonalds maar ik eet zelf vegetarisch. Ook kan ik goed jongleren! Ik zit op een club en we geven ook uitvoeringen

Mijn familie:

Ik woon met mijn vader, moeder, oudere zus, onze hond Mája en niet te vergeten onze twee schildpadden. Mijn oma woont ook vlakbij ons. Mijn oma en ik gaan graag samen wandelen in het bos. Met mijn oudere zus kan ik ook goed opschieten, we hebben een hele hechte band. Thuis ben ik degene die de hond verzorgt en na het eten de tafel afruimt. Ik kook ook weleens.

Ik heb zin om Nederland beter te leren kennen! Hoewel ik er al vaak ben geweest, denk ik dat het toch anders is als je in je eentje een lange tijd van huis bent. Ik hoop dat dat goed gaat, het zal zeker even wennen worden maar ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van jullie gezin.

Tot snel,

Lara

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.