Lena uit Duitsland

Lena zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • Schooljaar 2024/2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (voldoende) • Spaans (basis) • Nederlands (basis)
Interesses: Muziek schrijven/produceren • Kunst & Cultuur • Gitaar/piano/drums • Zingen
Eigenschappen: Zelfstandig • Gepassioneerd • Creatief

 

Hey toekomstig gastgezin,

Ik ben Lena en ik ben een 16 jarige scholier uit Augsburg die buitengewoon enthousiast is om naar Nederland toe te komen voor een uitwisseling!

Over mij:

Creatief, zelf-reflecterend, zelfstandig, positief en muzikaal zijn karakteristieken die goed bij mij passen. De laatst genoemde eigenschap muzikaal is mijn beste! Mijn hobby’s zijn liedjes schrijven, zingen, instrumenten spelen, muziek theorie bestuderen en als laatste muziek produceren. Je kan me wel een artiest noemen!

Ik heb al rond de 30 liedjes geschreven en ben altijd opzoek naar het maken van nieuwe muziek. Ik speel verschillende instrumenten: gitaar, piano, drums en natuurlijk mijn eigen vocale stem! Er zijn werkelijk waar geen woorden voor het feit dat ik muziek zo erg liefheb, het voelt altijd alsof ik naar een ander universum reis wanneer ik bezig ben met muziek. Mijn doel is om ooit popmuziek te studeren in het conservatorium in Nederland, vandaar dat ik ook al sinds maart ben begonnen met het leren van de Nederlandse taal! Als voorbereiding op mijn studie wil ik graag iedere zaterdag naar een muziekschool gaan in Amsterdam tijdens mijn uitwisseling.  Een ander leuk dingetje over mij is dat ik een vriendje heb die in Nederland woont en theater pedagogiek studeert. Hij is een cruciaal lid van de muziekband die we hebben opgericht! Wij nemen de band erg serieus en hopen in de toekomst ermee groter te worden.

Mijn familie:

Mijn ouders zijn gescheiden, ik heb 4 oudere broers en zussen die allemaal al boven de 25 en uit huis zijn. Meestal woon bij mijn moeder samen, dat is dan ook waarom zij en ik een enorm sterke band hebben met elkaar. Thuis ben ik opgevoed om zelfstandig te zijn, vandaar dat ik zelf het huishouden kan doen. Ik doe zelf boodschappen, stofzuigen en schoonmaken. Ik heb altijd wel een controle gehad als het gaat om mijn eigen verantwoordelijkheden en prioriteiten, daardoor ben ik ook de zelfstandige, organiserende persoon geworden die ik nu ben!

Ik heb voor Nederland gekozen puur om de mentaliteit van Nederlanders, en hoe veel waarde er wordt gehecht aan kunst! In Duitsland is kunst namelijk niet zo’n groot onderwerp en zijn er niet zo veel geïnteresseerden als in Nederland. Ik ben wel eens in Nederland geweest en de mensen die ik daar heb ontmoet waren enorm gastvrij, respectvol en warmhartig.

Daarom ben o’ zo nieuwsgierig om jullie te ontmoeten!
Ik hoop dat jullie zo een beter beeld hebben gekregen van wie ik nou eigenlijk ben.

Tot snel!Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.