Rebecca S uit Duitsland

Rebecca S uit Duitsland

Rebecca S zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis) • Spaans (basis) • Nederlands (beginnend)
Interesses: Handwerken • Lezen • Dansen • Muziek luisteren
Eigenschappen: Sportief • Gevoelig • Creatief

Hallo toekomstig gastgezin,

Toen ik voor het eerst Nederland bezocht tijdens een vakantie met mijn gezin werd ik meteen verliefd op de natuur, de mensen en de tradities. Ik was het meest verbaasd over hoe beleefd en vriendelijk iedereen was, en ik was betoverd door alle grachten, bloemen en windmolens. Ik vond het erg leuk om te zien dat iedereen met de fiets reisde en niet per se met de auto. Het creëerde een prettige en rustige sfeer. Destijds was ik 10 jaar oud en wist ik gelijk dat ik een uitwisselingsjaar in Nederland wilde doorbrengen. Dit omdat ik Nederland niet alleen als toerist wilde ervaren, maar ook als inwoner

Over mij:

Mijn beste karakteristieken zijn dat ik altijd op anderen let en ervoor zorg dat ze erbij horen. Ik waardeer het als mensen vriendelijk zijn en elkaar gelijk plus respectvol behandelen.

Zelfverzekerd zijn is iets waar ik graag aan wil werken. Ik hoop in Nederland meer uit mijn schelp te kruipen! Soms kan ik verlegen overkomen als ik nieuwe mensen ontmoet, maar naar mate ik ze beter leer kennen gaat mijn verlegenheid weg.

Een leuk weetje over mij is dat ik hou van handwerken. Ik maak verschillende dingen zoals tasjes, dekens of kleding. Deze geef ik dan cadeau aan mijn vriendinnen of zusje. Mijn zusje houdt ervan en draagt ze vaak! Als ik ouder ben zou ik graag modeontwerpster of kostuumontwerpster in de filmindustrie willen worden.

In mijn vrije tijd ben ik erg actief! Het liefst doe ik dingen zoals tekenen, haken, lezen, schrijven of winkelen met mijn zussen of vrienden. Ik speel ook viool en volg danslessen. Op dit moment dans ik hip hop, maar ik ben onlangs ook begonnen met ballet. Daarnaast vind ik het leuk om af te spreken met mijn vrienden. In de zomer gaan we vaak met de fiets naar een meer of hebben we een picknick op een heuvel. De rest van de tijd spelen we graag spelletjes, praten we over ons leven en hebben we veel plezier!

Mijn familie:

Samen met mijn ouders, zus en zusje vormen wij een gezin van vier. Daar blijft het alleen niet bij! Ik heb ook veel huisdieren. Zo hebben wij een hond, meerdere vissen, konijnen en cavia’s!

De relatie tussen mijn ouders en mijn zussen is goed. We spenderen veel tijd met elkaar! Met mijn zussen ga ik vaak winkelen of spelen we een spel. M’n ouders zijn me altijd erg dankbaar aangezien ik veel huishoudelijke dingen doe zoals koken of schoonmaken.

Ik heb ontzettend veel zin in mijn uitwisseling en ik kijk er graag naar uit om jullie te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Rebecca

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.