Robert uit Tsjechië

Robert zoekt een gastgezin

17 jaar • Tsjechië • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Tsjechisch (moedertaal) • Engels (goed) • Duits (basis)
Interesses: Basketbal • Scouting • Lezen • Koken en bakken
Eigenschappen: Creatief • Grappig • Doorzetter • Betrouwbaar

Hoi allemaal,

Ik ben Robert, ik ben 17 jaar en ik kom uit Praag. Ik zit in het laatste jaar van het gymnasium. Ik wil later gaan studeren maar eerst kom ik een tijdje naar school in Nederland. Ik ben benieuwd naar de lessen, het land, de natuur, de mensen en jullie. Ik ben eens op een schoolreisje naar Nederland geweest en dat was een van de beste schoolreisjes ooit dus ik zou nu graag het land zelfstandig willen verkennen.

Over mij:

Ik ben iemand die graag met mensen omgaat. Vooral nieuwe mensen leren kennen vind ik heel leuk! Maar soms wil ik ook graag een beetje chillen en alleen zijn. Dan is er niks aan de hand maar wil ik gewoon even de rust opzoeken.

Ik zit al 11 jaar op scouting. Inmiddels begeleid ik een groepje kinderen. Natuurlijk leren ze over de natuur maar ik vind het ook mooi om hen via de scouting ook levenslessen mee te geven. Op scouting heb ik geleerd in de natuur te kunnen overleven, we gingen survivallen. Het mooist aan de scouting vind ik dat ik er een hele groep goede vrienden heb leren kennen. Na al die jaren zien we elkaar nog steeds. We gaan iedere week wandelen met elkaar en dat is mijn hoogtepunt van de week. Sinds kort ga ik ook iedere week naar de sportschool. Ik vind het prettig om na school even stoom af te blazen en de sportschool is daar een prima plaats voor. Misschien kan ik in Nederland ook naar de sportschool? De meeste tijd in de avond gaat op aan mijn vrienden. We zijn bij elkaar, we praten, lachen, basketballen, drinken thee en spelen pool. Als ik thuis ben vind ik soms iets bakken wel leuk maar ik hou ook van tekenen en gamen. Wat verder goed is om over mij te weten, is dat ik voor verschillende dieren allergisch ben en ik ook hooikoorts heb.

Mijn familie:

Ik heb een oudere zus Emma (19 jaar), die is op uitwisseling naar Canada geweest, en we wonen thuis met mijn vader en moeder. Hoewel we alle vier een verschillend karakter hebben, hebben we het fijn met elkaar. Ik help ook mee met kleine klusjes in het huishouden.

Het zal vast even wennen voor mij zijn als ik wat langer zonder mijn familie in het buitenland ben, maar ik denk dat ik zelfstandig genoeg ben om me te kunnen redden. Ik hoop tot snel en ik wil jullie vast bedanken dat je zo aardig bent misschien op te nemen in jullie gezin.

Groetjes van Robert!

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.