Seweryn uit Polen

Seweryn zoekt een gastgezin

16 jaar • Polen • Schooljaar 2024/2025

Talenkennis: Pools (moedertaal) • Engels (goed) • Duits (basis)
Interesses: Tafeltennis • Scouting • Muziek • Natuur • Buitenactiviteiten
Eigenschappen: Extravert • Actief • Sportief • Denker

Beste toekomstig gastgezin,

Ik ben Seweryn, een 16 jarige tiener uit polen. Ik vind dat elke reis die iemand maakt, educatief is. Je leert namelijk altijd wel iets onderweg! Dit is ook precies de reden waarom ik heb gekozen om een uitwisseling te doen in Nederland. Ik wil graag mijn wereldbeeld te verbreden en mijn internationale taalvaardigheden te  verbeteren, dit kan ik namelijk goed gebruiken in de toekomst wanneer ik ouder ben

Over mij:

Met mijn vrienden hou ik ervan om dingen te doen zoals, schaatsen, fietsen of spelletjes spelen. Mijn vrienden beschrijven mij als een grappig en energiek persoon die weet wanneer hij serieus moet zijn wanneer het noodzakelijk is.

Een actief persoon durf ik mijzelf zeker wel te noemen! Al vijf jaar doe ik aan scouting. De leukste periode van scouting is zomerkamp. Tijdens zomerkamp spenderen wij drie weken lang in een bos, ver weg van de samenleving, dat vind ik echt gaaf! Wie weet kan ik ook ervaren hoe scouting is in Nederland? Verder ben ik sinds een jaar geleden lid geworden van een tafeltennisclub genaamd ‘’Musk kings of the table’’. Ik heb velen sporten geprobeerd in mijn jongere jaren, maar tafeltennis vind ik echt de leukste!  In mijn vrije tijd hou ik ervan om naar muziek te luisteren. Sinds mijn tiende doe ik ook aan recreatief snowboarden. In Polen valt er in de winter veel sneeuw en duurt het nog best lang voordat het gesmolten is, dus daar kan ik ieder jaar lekker lang van genieten!

Mijn familie:

Samen met mijn familie doe ik verschillende activiteiten zoals kaartspellen, volleyballen en op reis/vakantie gaan! Onze week ziet er meestal zo uit: De meeste tijd spendeert iedereen buitenshuis, de kinderen naar school, ouders naar werk. In de avond eten we altijd samen en vertelt iedereen zijn verloop van de dag. Tijdens het weekend gaan we meestal naar de grootouders toe, en ook zondag naar de kerk.

Thuis ben ik zeker ook actief, dus daar hoef je je zeker geen zorgen om te maken! Dingen zoals kamersopruimen, huisreparaties en helpen met koken zijn activiteiten dat voor mij een gewoonte is geworden!

Ik hoop dat jullie zo een beter beeld hebben over mij.

Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Seweryn

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.