Informatie voor Local Coordinators

Jouw wegwijzer

Alles over Local Coordinators

Ben jij klaar voor een avontuurlijke rol als Local Coordinator bij High School Holland? Jaarlijks verwelkomen we enthousiaste buitenlandse scholieren tussen de 14 en 18 jaar voor een unieke culturele uitwisseling in Nederland. Als Local Coordinator ben jij het lokale aanspreekpunt, de verbindende schakel tussen gastgezin, student en middelbare school.

In deze dynamische positie ben je niet alleen het gezicht van High School Holland, maar ook de cruciale factor die de voorwaarden schept voor een succesvolle uitwisseling. Jij, als Local Coordinator, speelt een onmisbare rol in het creëren van een onvergetelijke ervaring voor scholieren op weg naar zelfstandigheid, en voor gastgezinnen die de kans krijgen om in contact te komen met andere culturen.

Word een Local Coordinator!

Laat dromen uitkomen. Als Local Coordinator begeleid je studenten met een uitwisseling vol groei, uitdaging en onvergetelijke momenten.

Word de onmisbare schakel: de vereisen van een Local Coordinator

Zet je ervaring en enthousiasme in als Local Coordinator voor internationale groei! Onze Local Coordinators omarmen deze uitdagende rol vanuit een passie voor culturele uitwisselingen en een oprechte liefde voor de internationale doelgroep. Voel jij de energie en herken je jezelf in onderstaande kenmerken? Dan kijken we er naar uit om jou te ontmoeten!

  • Je bent ten minste 25 jaar jong en draagt een rugzak vol ervaring met je mee.
  • Je begrijpt als geen ander hoe het is om voor langere tijd in het buitenland te studeren, werken, of te reizen. Wellicht ben je zelfs gastouder geweest van een buitenlandse student.
  • Jij ziet het belang in van het aanmoedigen van internationale betrokkenheid en het omarmen van een wereldwijde mindset als cruciale elementen voor de groei van jongeren.
  • Het begeleiden van jongeren tussen de 14 en 18 jaar is aan jou wel besteed.
  • Je bent initiatiefrijk, enthousiast, stressbestendig en bezit een krachtig probleemoplossend vermogen.
  • Het leggen van contacten gaat je natuurlijk af, en jouw luisterend oor overtuigt geïnteresseerde gastgezinnen en scholen moeiteloos om deel te nemen aan ons uitwisselingsprogramma.
  • Communicatief vaardig in het Nederlands en op z'n minst ook in het Engels, zowel schriftelijk als mondeling.
  • In noodgevallen ben je snel oproepbaar en sta je stevig in je schoenen.
  • Je beschikt over een auto of kunt hier eenvoudig over beschikken.

Het financiële plaatje

Als Local Coordinator ben jij de reisleider die bruggen slaat tussen culturen voor onvergetelijke ervaringen! We zoeken gepassioneerde individuen met liefde voor cultuur, taal, mensen én Nederland. Het draait allemaal om de innerlijke drive en intentie om deze betekenisvolle rol te vervullen. Maar laten we eerlijk zijn, een extra zakcentje is natuurlijk mooi meegenomen.

Hoe werkt het precies?

Als Local Coordinator plaats je een student bij een gastgezin en deze student zul je het hele jaar door begeleiden. Hierbij zul je maximaal een vergoeding van 550 euro ontvangen. Gemiddeld plaatsen en begeleiden onze Local Coordinators vier studenten per schooljaar. Verder vergoeden we alle onkosten die je maakt. Hoewel deze vergoedingen geen salaris vervangen, maken ze wel een leuke bijverdienste mogelijk. Dus, als je op zoek bent naar meer betekenis, je graag onder de mensen bent en jij een uitstekende communicatiestijl hebt, is dit wellicht wel iets voor jou.

Nog vragen? Wij hebben de antwoorden! Neem contact op met ons team of bekijk de veelgestelde vragen waar jouw vraag misschien al wordt beantwoord. 

Local Coordinator worden?

 
1

Interesse?

Laat je gegevens achter dan maken wij binnenkort kennis met jou.

2

Kennismaking

Breng jouw vragen en nieuwsgierigheid mee naar de tafel en dan ontdekken we samen of deze functie bij jou past.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Begin je reis als Local Coordinator met vertrouwen, dankzij onze uitgebreide voorbereiding en begeleiding.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.