Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen over het High School Holland programma. Hier vind je beknopte en heldere informatie om je wegwijs te maken in wat wij te bieden hebben. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen.

Gastgezinnen

Uit welke landen komen de studenten?

De uitwisselingsstudenten komen vanuit de hele wereld naar Nederland voor een high school exchange! Populaire landen zijn: Brazilië, Ecuador, Venezuela, Australië, Amerika, Italië, Taiwan, Japen en het Franstalige deel van België.

Hoe oud zijn de studenten die naar Nederland komen?

De uitwisselingsstudenten die naar Nederland komen zijn tussen de 14 tot 18 jaar oud.

Wanneer start het High School Holland programma?

Studenten kunnen aankomen in verschillende perioden, afhankelijk van hun eigen school en vakkenpakket. Eind augustus komt de grootste lichting aan in Nederland. Eind oktober en eind november komt er nog een kleine groep studenten die hier in Nederland komen overwinteren. In januari komt dan weer de volgende groep.

Hoe lang blijven de studenten in Nederland?

De uitwisselingsstudenten zullen minimaal 2 maanden en maximaal 10 maanden in Nederland.

Zijn de studenten ook verzekerd?

De studenten kunnen bij High School Holland een Tasman verzekering afsluiten, dit is een ziektekostenverzekering gecombineerd met reisverzekering inclusief WA. Sommige studenten kiezen voor een vergelijkbare verzekering vanuit hun eigen land.

Kunnen wij in contact komen met huidige gastgezinnen voor meer informatie?

Ja, dat zouden wij ook zeker adviseren! Een aantal gastgezinnen staan hiervoor open en hebben dit met ons team gedeeld. Wil jij graag contact met een gastgezin? Neem dan contact met ons op.

Krijgt het gastgezin een vergoeding?

Nee, het gastgezin krijgt geen vergoeding. De kosten voor het gastgezin worden wel beperkt tot kost en inwoning, ofwel de kosten voor eten, drinken en slapen.

Zijn er bepaalde eisen waar een gastgezin aan moet voldoen?

Nee, er zijn geen specifieke eisen die worden gesteld aan een gastgezin. Het is met name belangrijk dat het gastgezin: enthousiast is over een culturele uitwisseling en open staat voor een culturele ervaring.

Mag een gastgezin ook een voorkeur uitspreken voor een student?

Ja, een gastgezin kan een voorkeur uitspreken voor de periode dat een student in Nederland blijft, sekse van de student en en eventueel het land van herkomst van de student. In overleg met het High School Holland team wordt er gekeken welke student het beste bij het gezin past waarbij uiteraard gekeken wordt naar de eventuele voorkeuren en overeenkomsten tussen het gastgezin en de student. De uiteindelijke keuze van de student ligt bij het gastgezin.

Is het een probleem dat hij de taal van de student niet spreken? Of helemaal geen andere taal?

Nee, zeker niet. De studenten worden getest op een goede Engelse taal kennis en het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk Nederlands gaan leren. Uit ervaring blijkt dat studenten die in een gastgezin wonen die niet veel Engels met hen spreken, het snelste Nederlands leren.

Naar welke school gaat de student?

In principe regelt de Local Coordinator een middelbare school voor de uitwisselingsstudent. We stellen het zeer op prijs als het gastgezin kan zelf een middelbare school -in de buurt of één waar het gezin positieve ervaringen mee heeft - aandraagt aan het High School Holland team. Dit moet wel een school zijn met havo en/of vwo niveau. High School Holland zal dan contact opnemen met deze school en de plaatsing gaan regelen.

Moet het gastgezin zelf de school regelen?

Nee, dit wordt door High School Holland gedaan. Zodra een gastgezin een student heeft uitgekozen en een school van voorkeur heeft aangegeven, neemt High School Holland contact met de school op om de plaatsing te regelen.

Local Coordinators

Wat zijn de belangrijkste taken van een Local Coordinator?

Als Local Coordinator ligt de focus op het begeleiden van internationale studenten. Je helpt bij het vinden van geschikte gastgezinnen en lokale scholen voor voortgezet onderwijs. Maandelijks bezoek je de studenten, maak je voortgangsrapporten en fungeer je als vertrouwenspersoon. Jij bent de schakel tussen de student, het gastgezin, de school, en andere organisaties. Actieve samenwerkingen met scholen en relevante organisaties behoren tot je taken, evenals het vertegenwoordigen van High School Holland op verschillende evenementen en bijeenkomsten. Je organiseert en neemt deel aan diverse activiteiten voor zowel studenten als gastgezinnen.

Hoeveel tijd kost het om Local Coordinator te zijn?

De tijdsinvestering als Local Coordinator is uniek voor iedereen en hangt af van diverse factoren, zoals het aantal studenten dat je begeleidt en de specifieke behoeften van elke situatie. Het is een rol die flexibiliteit vereist, waarbij je zelf de regie hebt over je betrokkenheid. De tijd die je besteedt aan taken zoals het plaatsen van studenten, regelmatige bezoeken, probleemoplossing en het organiseren van activiteiten is maatwerk. Het mooie van deze rol is dat je jouw enthousiasme en toewijding kunt inzetten op een manier die bij jou past. Of je nu een druk schema hebt of wat meer tijd beschikbaar hebt, het is een kans om op een bevlogen manier bij te dragen aan de unieke ervaring van zowel studenten als gastgezinnen. Wil je graag dieper ingaan op dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag om hier een beter beeld bij te schetsen.

Wat is de vergoeding voor Local Coordinators?

Als Local Coordinator ontvang je een bescheiden vergoeding die niet te vergelijken is met een fulltime baan. Je krijgt €550 per jaar voor elke student die je plaatst en gedurende het hele jaar begeleidt. Alle gemaakte onkosten worden vergoed door Travel Active. Gemiddeld plaatsen en begeleiden onze Local Coordinators vier studenten per schooljaar. Kies voor dit leuke werk als je een passie hebt voor culturele uitwisselingen en geniet van het werken met deze internationale doelgroep.

Hoe verloopt het proces van het plaatsen van internationale studenten bij gastgezinnen?

Het plaatsingsproces wordt zorgvuldig gecoördineerd door Local Coordinators, die een sleutelrol vervullen in het creëren van optimale matches tussen internationale studenten en gastgezinnen. Door grondige evaluatie van behoeften en voorkeuren ontstaat een weloverwogen match, waarbij kwaliteit en culturele uitwisseling centraal staan.

Wat is de rol van een Program Counselor?

De Program Counselor is een ondersteuningspartner voor onze Local Coordinators. Ze zijn er om Local Coordinators te voorzien van de beste tools en richtlijnen, zie het als je eigen mentor.

Hoe ziet het trainingsprogramma voor Local Coordinators eruit?

Het trainingsprogramma voor Local Coordinators is gestructureerd en gericht op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden. Het programma zit vol met Workshops, diepgaande trainingssessies waarbij praktijkgerichte instructie centraal staan. Hier worden Local Coordinators getraind tot de helden die ze zijn, klaar om te schitteren tijdens de culturele uitwisselingen.

Welke ondersteuning wordt geboden aan Local Coordinators tijdens noodgevallen?

In noodgevallen worden Local Coordinators ondersteund door ons team. We hebben een duidelijk noodprotocol, snelle responsmechismen en een effectief communicatiesysteem. We waarborgen een efficiënte en veilige afhandeling van situaties die dringende ingrijpen vereisen.

Hoe is de samenwerking met scholen, sportverenigingen, en andere organisaties geregeld?

Elke samenwerking is een uniek avontuur, en als Local Coordinator breng je daar jouw persoonlijke touch in. In de rol van actieve vertegenwoordiger voor het High School Holland programma, bouw je nauwe banden op met diverse organisaties. Je bekijkt bestaande samenwerkingen kritisch en gaat proactief op zoek naar nieuwe partners.

Zijn er mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling als Local Coordinator?

Absoluut! Als Local Coordinator ben je niet alleen een gids voor anderen, maar ook voor je eigen groei. Met doorlopende ondersteuning, boeiende workshops en inspirerende netwerkevenementen biedt het programma een stimulerende omgeving voor persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van leiderschap.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.