Middelbare school

Vakken, vrienden, vreugde

Waar iedere gang een avontuur is en elke les een ontdekking

Ons doel is om, samen met jou als gastgezin, de uitwisselingsstudent een ervaring van hun leven te bieden! Zij krijgen een kans om deel te nemen aan het bruisende leven van een Nederlandse scholier, dit is veel meer dan alleen een educatieve reis: het is een unieke ervaring waarbij zij de Nederlandse cultuur op een diepgaand niveau zullen ontdekken.

Wat maakt dit zo bijzonder? Hier wordt de student niet gezien als een buitenstaander, maar als een gelijke. De Nederlandse scholen die door High School Holland zorgvuldig zijn geselecteerd bevinden zich in de buurt van het gastgezin en bieden een omgeving waarin uitwisselingsstudenten volledig worden opgenomen in de lokale cultuur. Ze worden behandeld als medestudenten, wat niet alleen het leren van de taal bevordert, maar ook de mogelijkheid biedt om te begrijpen hoe het is om als Nederlandse tiener op te groeien. Als de student staat er niet zeker alleen voor. Extra begeleiding wordt aangeboden, vaak door een toegewijde mentor die ondersteunt tijdens dit bijzondere hoofdstuk van hun leven. Daarnaast is er natuurlijk ook altijd de Local Coordinator die helpt met de begeleiding van het welzijn van de student, niet alleen op school maar ook in de vrije tijd. Op basis van de vooropleiding en het niveau van de student, komt deze terecht in havo 3 of 4 of vwo 3, 4 of 5.

Word een gastgezin!

Jouw huis, hun nieuwe thuis. Geef uitwisselingsstudenten een onvergetelijke ervaring in jouw gastvrije omgeving!

Maya’s avontuur

Maya, één van onze uitwisselingsstudenten, heeft een buitengewone reis beleefd op haar Nederlandse school. In het begin waren de lessen misschien nog wat onduidelijk voor haar, maar aan het einde van haar avontuur kon ze moeiteloos dit hele interview in het Nederlands geven. Laat je inspireren door het verhaal van Maya en biedt een student een plekje bij jou thuis.

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.