Visum

Alles wat je moet weten

Hoe is het visum geregeld?

Het beheer van alle administratieve aspecten van onze high school uitwisseling is van groot belang en wordt met uiterste zorgvuldigheid afgehandeld door High School Holland team in samenwerking met onze internationale partners. Als gastgezin hoef je je hier dus geen zorgen om te maken. Mochten wij iets nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een officiële uitnodigingsbrief, nemen wij contact met je op en begeleiden we jou in het gehele proces. De onderstaande informatie biedt een overzichtelijke uitleg van het visumproces voor onze studenten. Voor specifieke vragen of verdere verduidelijking kun je altijd contact met ons opnemen.

Wel of geen visum?

De noodzaak om een visum aan te vragen is afhankelijk van de nationaliteit en uitwisselingsduur van de student. Hieronder een kort overzicht:

  • EU/EER-burgers en Zwitserse burgers: studenten van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland hebben geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of nationale identiteitskaart.
  • Niet-EU/EER-burgers: studenten die geen inwoners zijn van de EU, de EER of Zwitserland hebben over het algemeen een visum nodig om Nederland binnen te komen.
  • Langdurig verblijf en studie: om voor een langere periode in Nederland te kunnen verblijven en studeren is er vaak een specifiek visum vereist: een studentenvisum.
  • Kost verblijf: voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) voor toeristische of zakelijke doeleinden kunnen sommige niet-EU/EER-burgers visumvrij reizen naar Nederland, afhankelijk van hun nationaliteit. Anderen moeten mogelijk een Schengenvisum aanvragen.

Visumvereisten kunnen variëren, voor de meest actuele en nauwkeurige informatie is het altijd aan te raden om contact op te nemen met relevante autoriteiten of officiële websites van de overheid.

Gastgezin worden?

 
1

Aanmelden

Enthousiast? Meld je direct aan als gastgezin.

2

Intake & advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met High School Holland.

3

Voorbereiding & Begeleiding

Professionele begeleiding voor een onvergetelijk avontuur.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.