Abigail uit de Verenigde Staten

Abigail zoekt een gastgezin

16 jaar • Verenigde Staten • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: • Engels (moedertaal) • Nederlands (beginnend)
Interesses: • Handwerken (breien en haken) • Spelletjes • Zingen • Vrijwilligerswerk
Eigenschappen: • Creatief • Muziekliefhebber • Gevoelig

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Abigail, een 16-jarig meisje uit de verenigde staten. Ik heb ontzettend veel zin om naar Nederland te komen voor mijn uitwisseling! Ik ben me al goed aan het voorbereiden. Als ik straks Nederland binnen stap heb ik één jaar Nederlandse lessen gevolgd dus hoop ik een Nederlandse gesprek met jullie aan te kunnen gaan.

Over mij:

Het is misschien een niet veel voorkomende hobby voor meiden van mijn leeftijd maar ik ben dol op handwerken. Ik vind het super leuk om zelf allerlei dingen te maken. Creatief kun je mij dus sowieso wel noemen! Het aller leukste vind ik breien en haken. Het maakt me niet uit wat ik maak, van een kerst cadeau tot een sjaal. Ik deel ook graag leuke patronen uit met vriendinnen en leer hen haken or breien. Op dit moment ben ik bezig met het maken van een dekentje. Ik hoop dat die af is voordat ik kom, zodat ik deze voor jullie kan meenemen!

Ik vind het leuk om spelletjes te spelen. In mijn vriendengroep spreken we vaak af om Dungens & Dragons te spelen. Als jullie er nog niet bekend mee zijn, kan ik het jullie misschien wel leren! Door vrijwilligerswerk te doen bij een buitenschoolse opvang ben ik terecht gekomen bij een zomerkamp. Dit vond ik erg leuk om te doen. Ik heb hier veel plezier uit gehaald en wil hier graag mee doorgaan in Nederland.

Mijn familie:

Mijn familie bestaat uit mijn ouders, twee zussen en ik. Eén van mijn twee zussen is al uit huis aangezien zij studeert. We doen vaak buiten activiteiten als gezin zoals skiën of varen. Kamperen is iets wat ik graag met mijn vader doe. Het is al eventjes geleden dat we dit gedaan hebben, maar dit hebben we goed gemaakt door samen te gaan bungeejumpen. Verder vind ik het leuk om boodschappen te doen samen met mijn moeder of rij ik een rondje in de auto met mijn zus. Onze favoriete stop is de plek waar zij werkt voor een kopje koffie.

Mijn ouders omschrijven me als een gevoelig meisje, die erg zorgzaam is voor haar vrienden en familie.

Ik heb ontzettend veel zin in mijn uitwisseling! Ik kan niet wachten totdat ik een echte Nederlander word en volledig Nederlands kan praten. Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Abigail

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.