Alice uit Italië

Alice zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Lezen • Scouting • Muziek luisteren • Skateboarden
Eigenschappen: Extravert • Gevoelig • Creatief • Georganiseerd

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben me al goed aan het voorbereiden voor mijn aankomst in Nederland. Zo ben ik begonnen met het leren van de Nederlandse taal via Duolingo! Je leert een land het beste kennen door er te wonen en ik kijk daarom enorm uit naar mijn uitwisseling! Ik kan niet wachten om Nederland te ontdekken!

Over mij:

De scouting speelt een grote rol in mijn leven. Het heeft mij geleerd zelfstandig te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en betrouwbaar te zijn. De belangrijkste levensles die ik geleerd heb is om in alles moeite te stoppen. Ik wil het beste uit andere halen al moet ik mezelf daardoor soms op de tweede plek zetten. Ik heb vele doelen die ik graag zou willen bereiken in mijn leven al weet ik nog niet wat, waar en hoe. Ik heb veel ideeën, maar ik wil sowieso de wereld zien! Ik zou graag een studie en baan willen hebben waar ik erg veel passie voor heb. Een leven met de mensen om me heen waar ik van hou vind ik daarbij erg belangrijk! O, en ik zou graag later katten willen hebben!

Mijn familie:

Ik heb een goede band met mijn familie. Door mijn moeder ben ik fan geworden van lezen! Ze beveelt me boeken aan als ik niet weet wat ik moet lezen. Als mijn zusjes niet thuis zijn vind ik het leuk om samen met haar een film te bekijken. Samen met het gezin spelen we graag spelletjes en eten we gezamenlijk! Mijn familie brengt een spontane kant van mij naar boven. De beste herinneringen die met het gezin deel zijn vakanties! We houden van reizen en nieuwe plekken ontdekken.

Tijdens mijn uitwisseling zou ik graag nieuwe mensen willen ontmoeten en groeien als persoon. Nieuwe dingen ontdekken en met een ander perspectief tegen de wereld aankijken is een voorbeeld hiervan.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Alice

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.