Andrea uit België

Andrea zoekt een gastgezin

16 jaar • België • augustus tot januari 2025

Talenkennis: • Frans (moedertaal) • Nederlands (basis) • Engels (basis)
Interesses: Hockey • Koken • Scouting • Reizen
Eigenschappen: Sportief • Extravert • Positief • Verantwoordelijk

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Andrea, een 16-jarige jongen uit het Franstalige deel van België. Ik hou heel erg van nieuwe landen ontdekken. Ik kom uit België maar Nederland heb ik nog nooit bezocht dus ik ben heel erg benieuwd naar de cultuur en de mensen die ik tijdens deze uitwisseling zal ontmoeten. Ik hoop beter Nederlands te leren spreken.

Over mij:

Sportief durf ik mezelf wel te noemen! Ik hou erg van hockey en mountainbiken. Ik speel nu 3 jaar hockey als spits, mijn specialiteit is dus scoren! Mountainbiken vind ik ook heel leuk om te doen, mijn verlangen is om daarin door te breken. Ik ben ook graag in de natuur. In België ben ik lid van de scouting. Samenhorigheid en het helpen van elkaar staan daar centraal, dat zijn voor mij belangrijke eigenschappen. Ik krijg energie van het lol maken met vrienden. We gaan vaak uit of naar de film. Zij omschrijven mij als een grappige, spontane en empathische vriend. Een wat minder goede eigenschap van mij is dat ik wel wat rommelig ben, maar ik doe zeker mijn best om mijn ouders een handje te helpen in het huishouden. Taken als stofzuigen, de afwas of het gras maaien kun je prima aan mij overlaten.

Mijn familie:

Skiën met mijn familie is iets waar ik het hele jaar naar uitkijk! Ik hou van actief bezig zijn en ik spendeer ook graag veel tijd met mijn familie dus ik vind onze jaarlijkse skitrip de perfecte combinatie waarin beide elementen samenkomen. Ik maak deel uit van een familie van vier mensen. Ik woon met mijn ouders en mijn broer van 18. Mijn ouders vinden het belangrijk dat ik respect heb voor iedereen en verantwoordelijkheid kan nemen.

Ingenieur in de mechanica of chirurg zijn twee beroepen die mij erg interessant lijken maar ik kan nog niet echt kiezen. Ik hoop door deze uitwisseling een beter idee te krijgen van wat ik in de toekomst wil gaan studeren. Ik heb erg veel zin om nieuwe ervaringen op te doen en mij helemaal onder te dompelen in de Nederlandse taal.

Tot snel!

Groetjes, Andrea

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.