Camilla uit Italië

Camilla zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Scouting • Volleybal • Lezen • Kamperen
Eigenschappen: Creatief • Muziekliefhebber • Gevoelig

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Camilla , een 16-jarig meisje uit Italië. Het is altijd al mijn droom geweest om uitwisselingstudent te worden!

Over mij:

Ik ben sinds mijn achtste lid van de scouting in Italië, dit is een van mijn favoriete dingen om te doen. We gaan vaak kamperen of wandelen. Meestal in de zomer gaan we op kamp. De scouting heeft me geholpen zelfstandig te worden en te groeien als persoon. Hierbij heb ik veel waardevolle vriendschappen gesloten voor mijn hele leven.

 

Ik zit op een toeristische school in Genoa. Dat betekent dat ik vakken heb die met toerisme te maken hebben zoals economie, recht, aardrijkskunde en talen zoals Engels en Frans. Ik ben verder ook lid van het debatteam. Dit vond ik in het begin erg spannend maar na mate ik het vaker deed werd ik er steeds beter in. Ik besteed veel tijd aan school, maar daarnaast steek ik mijn tijk ook aan volleybal wat ik 4 keer per week beoefen.  

 

Mijn vrienden beschrijven me als vriendelijk, eerlijk en een bruisend persoon. Ik regelmatig leuke dingen met hen zoals naar concerten gaan of gezellig bijkletsen.  

Mijn familie:

Mijn familie bestaat uit mijn ouders en mijn broertje. We zijn een hecht en open gezin, wij vertellen elkaar alles. Mijn broertje en ik doen graag leuke dingen samen en hebben een goede band ondanks dat hij 7 jaar jonger is. We zijn laatst nog naar een concert van mijn favoriete zanger geweest genaamd Louis Tomlinson. Toen ik klein was bakte ik vaak koekjes met mijn mama en oma. Ik vind het nog steeds leuk om te koken en te bakken omdat het mij terug moet  denken aan mijn kindertijd. Ik ben er misschien niet de beste in, maar waar ik vandaan kom staan we bekend om de “focaccia en pesto” dus wie weet kan ik een dit een keer voor jullie maken!

Ik heb een aantal Nederlandse vrienden op school die me al veel verteld hebben over Nederland! Ik kan niet wachten om naar Nederland te gaan en deel te mogen uitmaken van jullie gezin!

Met vriendelijke groeten,

Camilla

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.