Carmen uit Mexico

Carmen zoekt een gastgezin

15 jaar • Mexico • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Spaans (moedertaal) • Engels (goed) • Italiaans (basis)
Interesses: Sporten • Tekenen en schilderen • Naaien • Reizen
Eigenschappen: Sportief • Creatief • Vrolijk • Temperamentvol

Hallo toekomstig gastgezin,

Carmen hier! Ik ben 15 jaar oud en ik kom uit Mexico. Ik wil jullie graag laten weten dat ik erg enthousiast word van het idee echt in het buitenland te gaan studeren. Het lijkt me leuk jullie mooie regenachtige land per fiets te leren kennen en zelfs op de fiets naar school te gaan. Ik zal wel aan het warme weer moeten wennen omdat het in Mexico veel warmer is! Wat ik later wil worden, weet ik nog niet maar dat het iets met mensen (helpen) is, staat vast. Ik hoop door deze ervaring antwoord te vinden op de vraag wat ik later wil worden.

Over mij:

Ik zou mezelf omschrijven als een ‘easy going’, sportief, creatief, vriendelijk en vrij extravert iemand. Soms lijk ik misschien wat lui maar ik ken mijn verantwoordelijkheden en als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook volledig voor om het te bereiken. Ik ben graag met mijn vrienden en hou ervan om met hen uit te gaan. Ik heb een vaste vriendengroep, zij voelen echt als een tweede familie voor mij.

Op school ben ik ook erg actief. Ik draag graag bij aan ‘Community Projects’. Voor mijn recentste actie ben ik naar een school gegaan waar kinderen zitten met een aandoening (zoals down syndroom en autisme) om hen geld te geven die we hebben verdiend door snacks te verkopen tijdens de pauze.

Mijn familie:

Ik heb een goede band met mijn familie. Naast mijn ouders en oudere broer heb ik heel veel ooms, tantes, nichten en neven. Omdat iedereen verspreid woont over heel Mexico zien elkaar vooral in de vakanties. Ik heb een goede band met mijn broer, hij geeft mij altijd goede adviezen. Misschien raar om als tiener te zeggen maar ik ben dol op mijn moeder! Ze is heel begripvol en ik hou van haar aanwezigheid in mijn leven. Mijn vader en ik hebben dezelfde humor en kunnen samen helemaal in deuk liggen. Ik heb ook een klein hondje waar ik veel om geef en die ik graag verzorg. Naast het verzorgen van mijn hondje help ik mijn moeder met schoonmaken, de was doen en koken.

Ik ben heel benieuwd waar ik terecht kom! Ik kijk ernaar uit mijn toekomstig gezin voor de komende 9 maanden te ontmoeten. Ik wil al jullie routines leren kennen en jullie favoriete eten proeven. Ik ben daarnaast heel benieuwd naar jullie gewoontes, de schoolregels en natuurlijk de taal. We zullen vast een fantastische tijd met elkaar hebben, waarbij we onze verschillende culturen met elkaar kunnen delen.

Groetjes,

Carmen

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.