Clara uit Italië

Clara zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis:Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Volleybal • Muziek luisteren • Films kijken • Lezen
Eigenschappen: Communicatief • Vrolijk • Verantwoordelijk • Sociaal

Introductie:

Ciao toekomstig gastgezin,

Ik ben Clara en ik woon in de plaats Padova, vlakbij Venetië, in Italië. Ik ben 16 jaar en ben benieuwd naar Nederland. Ik weet dat de Nederlanders veel fietsen en dat het veel kan regenen. Ook eten jullie eerder dan wij omdat de lunch lichter is dan bij ons. Ik ben erg benieuwd naar het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum. Ik ga graag met mensen om, dus ik hoop door deze ervaring vrienden voor het leven te maken!

Over mij:

Mijn naam betekent ‘zonnig’ en zo zou ik mezelf ook omschrijven. Je zult mij niet snel boos zien want ik ben erg open en spontaan. Ik waardeer in andere mensen hun eerlijkheid, gulheid en onbaatzuchtigheid. Zelf hou ik ook van het verrassen van mensen met een klein cadeautje.

Ondanks dat ik het liefst met mensen samen ben, vind ik het ook moeilijk om de eerste stap te zetten bij een ontmoeting, maar als ik je beter leer kennen klets ik de oren van je hoofd. Mijn favoriete vak op school is wiskunde en het minst leuk vind ik Latijn. Naast school probeer ik ook in het dagelijks leven alles zo goed mogelijk te doen. Dat zorgt ervoor dat ik soms treuzel met beslissingen nemen maar dat komt omdat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb. Wat je echt over mij moet weten is dat ik helemaal dol ben op volleybal. Door de sport heb ik geleerd wat het betekent om deel uit te maken van een team. Ik hoop in Nederland ook te kunnen volleyballen.

Mijn familie:

Mijn familie bestaat uit mijn ouders, mijn broer en mijn zusje. We vormen een hecht gezin. Mijn zusje is 12 jaar oud, ze kan erg goed pianospelen en we delen onze passie voor volleybal. Mijn broer is 23 jaar oud, hij is de beste in advies geven! Ik spendeer graag tijd met hem. Vorige week nam hij mij mee naar Londen, het was een onvergetelijke reis. Ook mijn grootouders zijn bijzonder voor mij, ik hou heel veel van ze. En niet onbelangrijk, mijn oma kan heerlijk koken!

In Nederland zou ik graag onafhankelijker en volwassener willen worden. Hopelijk verbeter ik mijn Engels en leer ik Nederlands want wie weet ga ik ook in Nederland studeren of zelfs wonen!

Ik ben benieuwd je te ontmoeten en ik stuur je vanuit Italië een grote omhelzing.

Liefs,

Clara

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.