Dorothy uit de Verenigde Staten

Dorothy uit de Verenigde Staten

Dorothy zoekt een gastgezin

14 jaar • Verenigde Staten • augustus tot november 2024

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Chinees (basis) • Spaans (basis) • Nederlands (basis)
Interesses: Lezen • Koken • Films kijken • Sport
Eigenschappen: Prestatiegericht • Organiserend • Avontuurlijk

Lieve toekomstig gastgezin,

Ik ben Dorothy, een 14-jarig meisje uit de Verenigde Staten. Nederland is niet onbekend voor mij! Ik ben er al een paar keer geweest tijdens vakanties, omdat mijn grootouders en merendeel van mijn moederskant daar wonen. Een van mijn vrienden is een uitwisselingsstudent uit Australië en zij inspireerde mij om uit mijn comfortzone te stappen, en naar het buitenland te gaan!

Over mij:

Mijn tijd besteed ik vaak met mijn vrienden. We gaan bijvoorbeeld naar nieuwe restaurants om speciale gerechten te proeven of maken lange wandelingstochten. Als ik niet bij mijn familie of vrienden ben, lees ik graag een boek of kijk ik naar Amerikaans voetbal of Formule 1. Sportief ben ik ook! Ik was lid van het hockeyteam op mijn school. Destijds had ik een coach die ook Nederlands was. Fascinerend hoe klein de wereld kan zijn! Wie weet kan ik misschien wel spelen voor een hockeyteam in Nederland. Verder is schaatsen iets wat ik liefheb, wist je dat mijn Opa een jeugdkampioen was in Eindhoven?

Leergierig kun je mij wel noemen. Ik vind het namelijk leuk om nieuwe dingen te leren. Ik studeer Chinees op school, Nederlands met een tutor, en Spaans met de oma van mijn vriendin. Zij is toevallig ook mijn buurvrouw. Ik ben erg hardwerkend en toegewijd aan dingen die me interesseren. Zo geniet van gesprekken met mensen die ruimdenkend zijn en verschillende meningen presenteren. Ik hou ook van mensen die geduldig zijn, want het duurt soms even voordat ik dingen onthouden kan.

Als ik ouder ben zou ik graag de wereld willen rondreizen en alles leren over nieuwe plaatsen, culturen en talen. Het lijkt me gaaf om voedsel te proeven dat ik nog nooit eerder heb gehad. Onlangs heb ik Indiaas eten geprobeerd en het is mijn nieuwe favoriet!

Mijn familie:

Ons gezin bestaat uit mijn ouders, ik en mijn zus. We houden allemaal het meest van wandelen! Meestal nemen we de tijd in het weekend om te gaan wandelen in Pennsylvania, een staat dat prachtig natuur heeft! We hebben ook gewandeld in North Carolina, Montana en Virginia. Ik vind het echt leuk om te koken en te bakken! In mijn familie is mijn vader de kok, terwijl mijn moeder de bakker is. Ik leer veel van beiden. Thuis kan ik zeker wel wat taken hebben zoals het bed opmaken, de was doen en helpen met koken!

Een beter begrip van de Nederlandse taal, dat is mijn doel! Dit zodat ik met mijn familie kan communiceren, vandaar dat ik al ben begonnen met lessen volgen! Ik overweeg ook om naar de universiteit in Nederland te gaan, dus een uitwisseling is een goede manier voor mij om een idee te krijgen van het dagelijkse leven daar. Graag wil ik jullie bedanken voor het bieden van deze kans en ik kan niet wachten om deel uit te maken van jullie leven!

Met vriendelijke groeten,

Dorothy

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.