Edoardo uit Italië

Edoardo zoekt een gastgezin

17 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (basis)
Interesses: Gamen • Handbal • Muziek luisteren • Schaken
Eigenschappen: Sportief • Rustig • Behulpzaam • Verantwoordelijk

Hallo toekomstige familie,

Ik ben Edoardo, een jongen van 17 jaar en ik woon in Italië. Ik ga naar een technische school om computerdeskundige te worden en ik wil dus later in de IT-sector gaan werken. Ik moet toegeven dat ik bijna niets van Nederland weet dus ik ben heel erg benieuwd naar het land en de mensen. Ik weet wel dat het heel normaal is om op de fiets naar school te gaan.

Over mij:

Mijn familie en vrienden vinden mij zelfstandig en verantwoordelijk. Ik durf mezelf wel sportief te noemen. Ik doe aan zwemmen, wandelen, mountainbiken, skiën, airsoft en ga ik naar de sportschool maar handbal is de sport die ik het leukst vind. Uren heb ik getraind om steeds beter te worden. Door aan de competitie mee te doen heb ik geleerd dat je hard moet werken om iets te kunnen bereiken. Ik ben dol op actief bezig zijn maar mij kan ook wakker maken voor schaken. Dus ik daag je graag uit voor een potje!

Op mijn opleiding ben ik goed in technische vakken, programmeren, informatica en wiskunde maar geschiedenis vind ik ook erg leuk. Waar ik in uitblink, is Technologie en Ontwerpen van Computernetwerken.

Mijn familie:

Met mijn moeder, opa’s en oma’s, neven en nichten heb ik een hele goede band. Ik ben enig kind maar mijn vier neven voelen als broers voor me. Ik zou het heel leuk vinden om in een groot gezin te komen met veel huisdieren. Ik heb twee katten en ik had een hond, dus ik ben gewend om met dieren om te gaan. In huis kan ik ook helpen; ik kan de was doen, de vaatwasser in- en uitruimen en ik kan stofzuigen.

Door op deze uitwisseling te gaan wil ik graag mijn Engels verbeteren en Nederlands leren spreken, maar ik ben zeker ook erg benieuwd naar de Nederlandse cultuur. Wat is bijvoorbeeld typisch Nederlands eten? Ik eet graag vlees en pittige gerechten. Mijn doel is om in het buitenland naar de universiteit te gaan en te mogen deelnemen aan het ‘Erasmus+ programma’.

Ik hoop mijn Nederlandse familie snel te kunnen ontmoeten en ik neem voor jullie een stukje Italië mee. Mijn koffer is al gepakt!

Groetjes van Eduardo

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.