Félicien uit België

Felicien zoekt een gastgezin

17 jaar • België • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Gaming • Teamsport • Volleybal • Politiek
Eigenschappen: Denker • Rustig • Doelgericht

Beste toekomstig gastgezin,

Ik ben Felicien, een 17-jarige jongen. Ik kom in augustus voor een heel jaar naar Nederland toe om te ervaren hoe het leven daar is! Mijn nieuwsgierigheid naar de Nederlandse cultuur, taal en tradities blijft maar groeien en ik kan niet wachten om het allemaal te mogen meemaken.

Over mij:

Je kunt me het best beschrijven als een geduldig, begripvol persoon. Op school ben ik open tegenover iedereen, maar ik ben wel meer het type persoon die het liever houdt bij een klein clubje vrienden die op elkaar kunnen vertrouwen. Mijn favoriete vak is wiskunde. Iedere keer wanneer ik een moeilijke som heb opgelost, voelt het net alsof ik Einstein ben! Tijdens mijn vrije tijd speel ik videospelletjes of spreek ik af met mijn vrienden. Een leuk weetje over mij is dat ik mijn vader help met zijn werk als elektricien. Ik ken al zijn klanten uit mijn hoofd!

In de toekomst wil ik militair-piloot worden. Daarvoor moet ik eerst nog naar een militaire school in Brussel, waarvoor ik de Nederlandse taal moet kunnen beheersen. Vandaar dat ik de taal natuurlijk ga leren tijdens mijn uitwisseling!

Mijn familie:

Met mijn ouders en zusje heb ik een goeie relatie opgebouwd. We kunnen grappen met elkaar tijdens het avondeten maar we praten ook over serieuze onderwerpen. Samen ondernemen we wel eens activiteiten zoals naar de kermis of bioscoop gaan. Thuis doe ik verschillende huishoudtaken zoals afwassen, schoonmaken of mijn vader helpen in de garage.

Ik hoop dat ik nieuwe ervaringen mag opdoen en samen met mijn gastgezin onvergetelijke momenten mag creëren.

Heel erg bedankt voor het lezen, ik hoop dat je zo een beter beeld hebt van wie ik ben.

Groetjes en tot snel!

Felicien

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.