Finja uit Duitsland

Finja zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Dierenliefhebber • Muziek luisteren • Reizen
Eigenschappen: • Creatief • Rustig • Open-minded • Gepassioneerd

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Finja , een 16-jarig meisje uit Duitsland. Ik kijk uit op mijn uitwisseling naar Nederland! Met mijn lengte ben ik de langste van mijn vriendinnen. In Nederland zouden de langste mensen moeten wonen heb ik me laten vertellen waar ik erg benieuwd naar ben. Ik hoop dus ook goede lange broeken te kunnen kopen tijdens mijn verblijf in Nederland.

Over mij:

5x per jaar ga ik met school naar ballet, opera of musical voorstellingen. Dit vind ik heel erg leuk om te doen. Ik kijk ernaar uit om meer over de Nederlandse cultuur te leren. Zo hoop ik aan het einde van mijn uitwisseling vloeiend Nederlands te kunnen! Dat zou ik erg leuk vinden en met jullie hulp lukt dat hopelijk! Nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken is een ander aspect waar ik zin in heb. Samen met mijn vriendinnen in Duitsland ondernemen we van alles, al vind ik het af en toe ook fijn om op even alleen te zijn. Thuis hebben we twee katten waar ik graag voor zorg. Je kunt me een echte dierenliefhebber wel noemen!

Mijn familie:

Als ik met vrienden of familie ben spelen we graag bordspelletjes. Mijn gezin bestaat uit mijn ouders, oudere broer en oudere zus. Mijn zus is inmiddels al uit huis. Zij is ook op uitwisseling geweest alleen dan naar Ierland. Terwijl zij weg was hadden wij een meisje uit Argentinië in huis en het jaar daarna een meisje uit Frankrijk. Ook mijn beide ouders zijn uitwisselingsstudenten geweest dus ik kan wel zeggen dat het me met de paplepel is ingegoten.

Als kind zijn we vaak met de familie op vakantie naar Nederland geweest. Dit vind ik altijd erg leuk aangezien Nederland prachtige plekken heeft. Het kunst museum in den Haag is één van de deze prachtige plekken die ik altijd heb kunnen onthouden. Normaal ben ik niet de grootste fan van musea, maar van deze wel!

Groetjes,

Finja

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.