Frida K uit Duitsland

Frida K zoekt een gastgezin

15 jaar • Duitsland • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Frans (goed) • Engels (goed)
Interesses: Hockey • Paardrijden • Zwemmen • Luisteren naar muziek
Eigenschappen: Sportief • Avontuurlijk • Gevoelig • Organiserend

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Frida, een 15-jarig meisje uit Duitsland en ik verheug me erop om naar Nederland te komen en jullie allemaal te leren kennen!

Over mij:

Als er iets is waar ik van hou, dan is dat sporten! Ik ben zelf lid van een hockey team waar ik graag mijn tijd insteek. 3 dagen in de week heb ik training en in het weekend speel ik wedstrijden. Door hockey heb ik geleerd hoe ik het best kan samenwerken met anderen, een echte teamspeler dus! Dieren hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb zelf een hond waarmee ik graag wandelingstochten maak en ik vind het superleuk om hem te verzorgen. Daar blijft het niet bij: paardrijden doe ik ook vaak! Het kan best koud zijn in Nederland en dat vind ik niet erg. Schaatsen en skiën zijn namelijk mijn twee favoriete wintersporten!

Een schoon huis is mijn droomhuis. Ik hou mijn kamer altijd schoon en netjes. Actief zijn is voor mij geen probleem. Meestal help ik daarom ook mijn moeder met afwassen, afval legen en stofzuigen. Als dat eenmaal klaar is, pak ik het liefst de bordspellen erbij of start ik met het kijken van een film. Mijn favoriete films zijn altijd gebaseerd op echt gebeurde verhalen en gaan vooral over atleten.

Mijn familie:

Mijn familie bestaat uit mijn ouders, oudere broer, oudere zus, de hond en ik. Mijn zus is al het huis uit. Mijn ouders omschrijven mij als een sportief, plannend, ondernemend en gevoelig meisje. Ik vind het erg leuk om zelf plannen te maken voor familie en vrienden, een organisatrice kan je mij wel noemen! Vaak doen we samen leuke activiteiten zoals zwemmen, naar attractieparken gaan, met de hond lopen of winkelen in winkelcentra.

In Nederland wil ik graag mijn taalkennis verbreden, de Nederlandse cultuur leren kennen en nieuwe mensen ontmoeten. Ook wil ik meer uitdaging opzoeken waarbij ik uit mijn comfort zone stap en meer zelfvertrouwen opbouw!

Ik ben erg nieuwsgierig hoe mijn dagelijks leven eruit zal zien en ik kan niet wachten om waardevolle momenten vast te leggen met mijn toekomstige gastgezin!

Groetjes,

Frida

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.