Frida uit Duitsland

Frida uit Duitsland

Frida zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Frans 
Interesses: Planten • Sporten • Gitaar spelen • Koken
Eigenschappen: Grappig • Spontaan • Vrolijk

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Frida, een 16-jarige vrolijke student uit Duitsland die enorm blij is met het vooruitzicht om naar Nederland te komen voor een onvergetelijk uitwisselingsavontuur. Mijn passie voor planten is haast net zo groot als mijn liefde voor het tijd doorbrengen met vrienden, tekenen, lezen en sporten. Ik heb met recht ‘groene vingers’!

Nederland voelt als een tweede thuis voor mij. Ik ben er met mijn ouders al vaak geweest. Ik vind het zo leuk dat iedere stad in Nederland z’n eigen charme en karakter heeft. Het leven in Nederland heeft me altijd gefascineerd. Ik ben erg benieuwd naar de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland. Door een tijd in jullie land te wonen zal ik die vast ontdekken. De Nederlanders staan bekend als open en direct, ik bewonder dat echt in ze. En ja, het feit dat jullie veel kaas eten, vind ik fantastisch! I love cheese!

Over mij:

In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilliger in een verzorgingstehuis, ik haal daar enorm veel voldoening uit. Koken en bakken is mijn grote liefde, een passie die ik graag deel door bijvoorbeeld het maken van Flammkuchen.

Mijn toekomstdroom is om therapeut te worden en mensen te helpen. Daarom vind ik maatschappijleer en politiek zo interessant op school. Ik ben altijd optimistisch en vind het heerlijk om mensen om me heen op te vrolijken. Ik ben het zonnetje in huis!

Mijn familie:

Met mijn ouders heb ik een goede band. Met mijn vader deel ik mijn interesse in documentaires en films over ruimtevaart, terwijl ik met mijn moeder geniet van het uitlaten van onze honden en handwerken. Om goed over te komen zullen veel studenten zeggen dat ze braaf helpen in het huishouden, haha. Of het nu gaat om de vaat, de tafel dekken, ramen lappen, stofzuigen of de badkamer schoonmaken, ik vind het gewoon echt leuk! Geef mij maar een emmer en sop en sla aan het poetsen.

Mijn ouders zijn enkele jaren geleden gescheiden, gelukkig steunen ze me beide enorm. Ze zijn dankbaar voor de kans en de support die jullie mij als liefdevol gezin bieden.

Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie te ontmoeten, samen herinneringen te maken en te leren van elkaars culturen.

Met hartelijke groeten,

Frida

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.