Itsuki uit Japan

Itsuki zoekt een gastgezin

17 jaar • Japan • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Japans (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Klimaatverandering • Zingen • Luisteren naar muziek • Tekenen
Eigenschappen: Avontuurlijk • Creatief • Energiek

Beste toekomstig gastgezin,

Ik ben een 17-jarig meisje uit Japan die enorm veel zin heeft om een uitwisselingsjaar mee te maken in Nederland!

Over mij:

Mij kan je beschrijven als een avontuurlijk persoon die alles op alles zet voor rechtvaardigheid. Op school zijn mijn favoriete vakken geschiedenis en maatschappijleer. Ik ben héél erg geïnteresseerd in sociale kwesties zoals 'climate change' of 'economic injustice'. Nederland is erg actief op het gebied van klimaatverandering, dat is iets wat ik erg waardeer en ook één van de redenen dat ik voor Nederland heb gekozen. Op school ben ik lid van een club genaamd ''Fridays for future''. Met de club komen we op tegen klimaatverandering en doen we suggesties om milieuproblemen aan te pakken in Japan.

Een ander belangrijke reden dat ik voor Nederland heb gekozen is dat ik graag het Nederlandse schoolsysteem wil ontdekken! Mij is verteld dat het in Nederland erg belangrijk is om een eigen mening te hebben. In de Japanse cultuur is het niet gebruikelijk om je persoonlijke mening te geven. In de toekomst wil ik graag docent worden. Het overdragen van kennis aan toekomstige generaties vind ik persoonlijk heel erg leuk!

Ik heb veel verschillende hobby’s zoals voetbal kijken, wandelen, film kijken en zingen. Muziek is iets wat mij aanspreekt. Ik speel 'Taiko’, dat is een Japans instrument. Het zijn traditionele drums die ik graag had willen meenemen maar ze zijn te zwaar. In ruil neem ik mijn ukelele mee! Verder doe ik aan klassiek ballet en ben ik lid van een lokale dansclub. Nederland is een echt voetballand, het lijkt mij supercool om voor een voetbalclub te spelen!

Mijn familie:

Ik woon met mijn ouders en mijn zusje. Ze zijn niet alleen familie, maar ook beste vrienden. Ze geven me daarnaast goede adviezen. Mijn ouders beschrijven mij als een bruisend, energiek en nieuwsgierig persoon die wel haar eigen mening vormt, maar toch ook open-minded blijft.

Ik hoop dat ik veel waardevolle ervaringen opdoe in Nederland en ik kan niet wachten tot ik mijn toekomstige gastgezin mag ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

ItsukiMeer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.