Jule uit Duitsland

Jule zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Spaans (basis) • Grieks (basis) • Latijn (basis)
Interesses: Fotografie • Schrijven • Muziek • Lezen • Tekenen
Eigenschappen: Rustig • Introvert • Vriendelijk • Gevoel voor humor

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Jule, een 16 jarig meisje uit Duitsland. Al vanaf mijn dertiende jaar, toen ik van mijn docente op school hoorde van de mogelijkheid als uitwisselingsstudent naar het buitenland te kunnen gaan, wist ik dat ik dit wilde. Nu is het zover! Ik wil graag naar Nederland, ook al klinkt dat misschien gek om op uitwisseling te gaan naar je buurland. Ik hou heel erg van de zee en daarnaast spreekt de cultuur mij aan. Ik wil graag alles weten over de Nederlandse politiek. In de toekomst wil ik namelijk misschien politicologie studeren.

Over mij:

Ik zou mezelf omschrijven als een wat introverte creatieveling. Ik vind het leuk om te tekenen. Met mijn analoge camera maak ik heel graag foto’s om speciale momenten in mijn leven vast te leggen. Maar muziek is ook heel belangrijk voor mij. Het helpt me te ontspannen en te focussen. Ik speel accordeon en sinds twee jaar vind ik piano spelen ook erg leuk! Naast het zelf maken van muziek vind ik het geweldig om lp’s te sparen. Mijn interesse reikt van klassiek tot alternatieve (Indie) muziek. Mijn vrienden zien mij als een behulpzaam persoon, begripvol en ze vinden dat ik een goed gevoel voor humor heb. Ik schrijf momenteel ook aan twee eigen boeken: een thriller en historical novel. Ik ben niet echt sportief maar zie het als uitdaging om bijvoorbeeld te gaan tennissen. Ook windsurfen of kiten lijkt me vet. Al is dat totaal uit mijn ‘comfort zone’.

Mijn familie:

Mijn ouders zijn gescheiden en om de week woon ik bij één van hen. Ik vind het heel leuk om met hen te wandelen of naar concerten te gaan.

Soms heb ik ook echt even een moment voor mezelf nodig om even alleen te zijn. Hopelijk is dat voor het gastgezin geen probleem. Ik ben gewend om samen te eten en te helpen in de huishouding. Ik zou heel graag door middel van deze ervaring wat extraverter worden en daardoor leuke nieuwe mensen ontmoeten.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie persoonlijk te ontmoeten!

Vriendelijke groeten,

Jule

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.