Karen uit Italië

Karen uit Italië

Karen zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal), Engels (goed), Spaans, Frans, Nederlands (een beetje)

Interesses: Shoppen • Wedstrijden kijken • Zwemmen • Talen

Eigenschappen: Volwassen • Oprecht • Vriendelijk • Spraakzaam

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Karen, een 16-jarige Italiaanse met een passie voor reizen en een grote wens om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Mijn droom is om te studeren aan een Belgische universiteit, wat me motiveert om mijn Nederlands te verbeteren. Daarom ben ik vastbesloten om bij een gastgezin te wonen om deze taal beter te leren.

Over mij:

Ik spreek al een beetje Nederlands, maar dan met de Italiaanse grammatica, mijn zinnen zijn behoorlijk krom. Op school leer ik veel talen, één van mijn favoriete vakken is dan ook Spaans, daarnaast vind ik kunstgeschiedenis boeiend. Ik mag wel zeggen dat reizen mijn passie is, dat kan ook niet anders met zulke ouders. Mijn ouders hebben namelijk beide beroepen die hen de wereld rond laten vliegen. Mijn vader is piloot en mijn moeder werkt als flight dispatcher. We reizen veel samen wanneer we tijd hebben.

Na school concentreer ik me momenteel vooral op mijn studie en oefen ik geen hobby's of sporten uit, maar ik heb meer dan tien jaar lang met veel plezier gezwommen. Het is een activiteit waar ik enorm van geniet.

Voetbal is een van mijn passies, en mijn favoriete team is Bari. Maar naast voetbal zing ik al heel lang, waar ik veel plezier aan beleef. Met mijn moeder ga ik graag naar concerten, en met mijn vader bezoek ik graag musea. Tijdens het weekend maken we vaak uitstapjes, maar wanneer ik thuis ben, breng ik de avonden graag door met mijn vrienden.

Koken is één van mijn hobby’s en ik help graag mee in het huishouden.

Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van jullie gezin, nieuwe ervaringen op te doen en samen tijd door te brengen. Ik hoop niet alleen mijn kennis van het Nederlands te verbeteren, maar ook een blijvende band op te bouwen met jullie en met Nederland.

Met vriendelijke groeten,

Karen

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.