Lachlan uit Australië

Lachlan zoekt een gastgezin

15 jaar • Australië • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Nederlands (basis) • Duits (goed)
Interesses: Sport/TV kijken • Voetbal • Muziek luisteren
Eigenschappen: Sportief • Creatief • Beheersend • Organiserend

Beste gastgezin,

Ik ben Lachlan, een 14-jarige jongen uit Australië. Deze zomer reis ik naar Nederland toe voor mijn uitwisseling!

Over mij:

Je kan me meestal vinden op de boerderij van mijn familie, waar ik samen met onze paarden, kippen en hond groot deel van mijn tijd doorbreng! De karakteristieken die mij het best beschrijven zijn: loyaal, eerlijk, behulpzaam, humoristisch en soms wel eens verlegen. Ik hou van sporten kijken, maar ook het sporten zelf! Ik wissel het type sport af tussen de zomer en winter. Tijdens de winter speel ik voor een voetbal team, en tijdens de zomer speel ik voor een cricket team.

Op school zijn mijn favoriete vakken gym en wiskunde.  In de toekomst wil ik graag werktuigbouwkundige of aerodynamica ingenieur worden. Je vraagt je vast af waarom. De reden daarvoor is omdat ik hou van racen en wil weten hoe auto’s werken. Vandaar dat ik dan ook graag naar de formule 1 kijk.

Ik wil om verschillende redenen op uitwisseling naar Nederland. Eén daarvan is dat ik familie heb in Nederland. Ik denk dat het leren van de taal mij zou kunnen helpen om contact te maken met mijn familieleden. Een andere reden is dat ik van sport hou en weet hoe groot sport is in Nederland. Zo heb je de Eredivisie, maar ook de Formule 1 met Max Verstappen. Dat laatste zou ik super graag een keertje willen bijwonen. Tijdens mijn uitwisseling verwacht ik van alles te leren over de cultuur van Nederland en wil ik daarbij de ervaring opdoen van hoe het is om aan de andere kant van de wereld te wonen in een gastgezin. Een leuk feitje over mij is dat ik al wel eens in een ander land heb gewoond, namelijk: Canada! Daar heb ik samen met mijn moeder gewoond voor een jaar lang, aangezien ze een lerarenuitwisseling had.

Mijn familie:

Mijn gezin bestaat uit mijn ouders, zus en ik. We wonen allemaal samen en wisselen af van de boerderij en onze woonplaats in de wijk. Samen ondernemen we veel activiteiten met elkaar zoals samen eten, bordspelletjes spelen en tv kijken. Wat ik enorm van hun waardeer is dat ze tijdens elke voetbalwedstrijd die ik heb, langskomen om me te zien spelen! Thuis doe ik natuurlijk ook huishoudelijke activiteiten zoals de dieren eten geven, koken, schoonmaken en afwassen.

Ik hoop dat jullie zo een beter beeld hebben gekregen  van wie ik nou precies ben en ik kan niet wachten jullie te mogen ontmoeten!

Hopelijk tot snel!

Lachie (Lachlan)

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.