Lee-Ann uit Duitsland

Lee-Ann uit Duitsland

Lee-Ann zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (vloeiend)
Interesses: Bakken • Vrijwilligerswerk bij de kerk • Schilderen
Eigenschappen: Doener • Creatief • Zorgzaam

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Lee-Ann, een 16-jarig meisje uit Duitsland. Als ik later groot ben wil ik politie agente worden. Op dit moment ben ik lid van de jeugdbrandweer wat ik ontzettend leuk om te doen! Dit zou ik dan ook graag willen voortzetten in Nederland als dat kan!

Over mij:

Na school volg ik danslessen, en zoals ik al zei ben ik dus lid bij de jeugdbrandweer. Ik ga vaak naar vriendinnen toe om spelletjes te spelen of om te kletsen over onze dag. In de weekend help ik bij de kerk tijdens diensten of doe ik vrijwilligerswerk. Ik help vaak bij activiteiten voor kleine kinderen. Dit vind ik leuk om te doen! Het geeft me een goed gevoel om andere mensen te helpen.

Andere hobby’s die ik heb zijn bakken, handwerken, schilderen en chillen met mijn vrienden. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en vind het leuk nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is ook de reden waarom ik op uitwisseling wil! Ik hoop tijdens deze periode te kunnen groeien als persoon en meer te leren over de Nederlandse cultuur.  Deze vind ik erg interessant. Daarnaast wil ik graag het prachtige Nederlandse landschap ontdekken.

Mijn familie:

In Duitsland woon ik samen met mijn ouders, broertje en oom. Ik heb ook nog een zus maar die woont niet meer bij ons thuis. Mijn broer is 25 en heeft een dochtertje waar ik af en toe in het weekend op pas. We vinden het leuk om als gezin dingen in de buurt te doen zoals zwemmen, naar lokale festivals te gaan of andere evenementen.  

 

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en ben dankbaar lid te mogen zijn van jullie gezin!

 

Groetjes,

 

Lee-AnnMeer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Ontmoet Lee-Ann

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.