Letizia uit Italië

Letizia zoekt een gastgezin

17 jaar • Italië • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (goed)
Interesses: Pianospelen • Koken en bakken • Muziek • Kickboksen
Eigenschappen: Zelfstandig • Ruimdenkend • Betrouwbaar • Makkelijk in omgang

Hey toekomstig gastgezin,

Ik ben Letizia, een 17-jarige 'jongedame' uit Italië. Sinds ik een maand op uitwisseling ben geweest naar Frankrijk heb ik de smaak helemaal te pakken en kan ik niet wachten om ook Nederland te mogen ontdekken!

Over mij:

Ik woon in een klein dorpje dicht bij Turijn, waar niet heel veel te beleven valt maar dat neemt niet weg dat ik mij zeker wel vermaak. Ik kan uren bezig zijn met koken waarbij vooral de toetjes mijn bijzondere aandacht hebben! Die hobby heb ik van mijn vader overgenomen, we vinden het heel leuk om samen te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Overigens kan mijn moeder ook een heerlijke lasagne maken die ik nu helaas wel zal moeten missen. Tradities daar ben ik ook dol op! Elke vrijdag na school bak ik met één van mijn vrienden koekjes en kijken we een film. Het liefst een romantische of grappige film. Ik ben ook super benieuwd naar al jullie tradities. Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik erg creatief ben en graag nieuwe dingen uitprobeer. Zo ben ik afgelopen jaar begonnen met kickboksen en ik vind het geweldig! Soms kan ik dingen wat overdenken, maar tijdens het kickboksen kan ik dat helemaal uitzetten en mij vol focussen.

Mijn familie:

Bij ons thuis word ik een beetje gezien als de mascotte van de familie! Ik woon met mijn oudere zus en mijn ouders. Mijn zus is mijn beste vriendin, ik zou niet weten hoe ik zonder haar adviezen zou moeten leven! Tijd doorbrengen met mijn familie vind ik super fijn. We vinden het gezellig om uit eten te gaan of nieuwe plekken te ontdekken, maar lekker chillen staat ook hoog op mijn lijstje van favoriete bezigheden. Na school ga ik altijd naar mijn oma. We eten dan samen en kletsen tot we erbij neervallen.

Deze uitwisseling is een soort test voor mezelf om uit mijn comfortzone te stappen. Het is de perfecte kans om mezelf te ontwikkelen en beter te leren kennen! Ik heb er super veel zin in.

Lieve groetjes, Letizia

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.