Mara uit Australië

Mara zoekt een gastgezin

15 jaar • Australië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Engels (moedertaal) • Nederlands (goed) • Frans (basis)
Interesses: Turnen • Tekenen • Gitaarspelen
Eigenschappen: Avontuurlijk • Leergierig • Ondernemend

Hallo!

Ik ben Mara en dit jaar ga ik op uitwisseling naar Nederland. Ik spreek de taal al best goed aangezien mijn familie half uit Nederland komt. Mijn ouders spreken dan ook meestal Nederlands onderling.

Over mij:

Mijn vrienden beschrijven mij als iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert, sociaal en zorgzaam is. In het weekend onderneem ik veel activiteiten met mijn vrienden, we gaan dan bijvoorbeeld fietsen, wandelen of winkelen. Mijn week is best druk, tussen school en turnen door. Na school ga ik meestal naar de bibliotheek om samen met mijn vrienden te studeren. Op woensdagmiddag heb ik na school turntraining, en op vrijdagmiddag ga ik naar de sportschool. Ik heb ook een baantje in de snackbar bij McDonald's. Op zondag ga ik meestal naar de bibliotheek om eventuele huiswerk af te maken.

In de toekomst hoop ik klinische geneeskunde te studeren aan de universiteit en dokter te worden. Ik wil graag studeren in Zuid-Korea of Nederland. Voordat ik naar de universiteit ga, wil ik afstuderen aan een International Baccalaureaat (IB) school, om in de voetsporen van mijn oudere broer te treden. Mijn oudere broer en zus inspireren me om te gaan studeren. Ik wil dokter worden omdat wetenschap me interesseert en ik mensen wil helpen. Enkele van mijn hobby's zijn haken, gitaar spelen, tekenen en turnen. Ik doe aan turnen sinds ik 4 jaar oud was. Hoewel ik niet meer op hetzelfde hoge niveau zit als vroeger, train ik nog steeds en geniet ik van de sport. Wat betreft mijn andere hobby's, speel ik gitaar met mijn vader. Hij leert me omdat hij zijn hele leven al gitaar speelt. Mijn oma heeft me leren breien toen ik heel jong was, en hoewel ik deze vaardigheid behouden heb, geef ik de voorkeur aan haken. Toch doen we beiden nog steeds met elkaar!

Mijn familie:

Zoals eerder geschreven heb ik dus een oudere zus en een oudere broer, die allebei de middelbare school hebben afgerond. Ik ben vrij hecht met mijn broer en zus, we gaan graag samen winkelen, fietsen en wandelen. Mijn zus en ik doen allebei aan turnen, dus zij neemt me mee naar de turntrainingen. Soms ga ik ook met mijn broer wandelen of fietsen. Vaak als mijn broers en zussen niet thuis zijn, breng ik tijd door met mijn ouders. Van mijn ouders is één ding duidelijk: ze houden enorm van strandvakanties!

Ik heb voor Nederland gekozen omdat mijn familie uit Nederland komt en ik graag een band wil opbouwen met het land waar mijn vader is opgegroeid. De verhalen die mijn vader me vertelt over zijn jeugd in Nederland maken me enthousiast. Ik zou ook graag mijn Nederlandse spreekvaardigheid verbeteren, omdat ik daar op dit moment niet erg goed in ben. Ik kijk ernaar uit om tijd door te brengen in een ander land, vooral Nederland.

Bedankt, en hopelijk heb je nu een beter beeld van wie ik ben. Tot snel!

Met vriendelijke groet,

MaraMeer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.