Marie uit Duitsland

Marie uit Duitsland

Marie zoekt een gastgezin

14 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Duits (moedertaal) • Engels (goed) • Frans (basis)
Interesses: Zingen • Voetbal • Muziek • Bakken
Eigenschappen: Creatief • Voorzichtig • Georganiseerd • Graag omringt door anderen

Lieve toekomstige gastfamilie,

Ik ben Marie, een 14-jarig meisje dat niet kan wachten om naar Nederland te komen voor mijn uitwisseling. Nederland lijkt me geweldig vanwege de interessante cultuur en de prachtige taal.

Over mij:

Ik zou mezelf als een ambitieus persoon beschrijven! Ik hecht veel waarde aan goede cijfers op school. In het begin ben ik misschien wat verlegen, maar zodra ik me op mijn gemak voel, ben ik heel open! Tijdens mijn uitwisseling hoop ik een andere cultuur te ontdekken en een meer open-minded persoon te worden met een nieuw perspectief op de wereld.

Actief kun je mij wel noemen! Ik rijd al 8 jaar paard en speel al 9 jaar voetbal. Ook ben ik één jaar lang voetbaltrainster geweest voor jonge kinderen. Dit vond ik erg leuk aangezien ik hen nieuwe dingen kon leren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik later lerares wil worden. De viool is een instrument dat ik al 9 jaar lang bespeel. Zingen is daarnaast ook iets waar ik gelukkig van word. Ik volg zanglessen en ben lid van het schoolkoor. Een andere hobby is lezen, mij kun je voor urenlang laten verdwijnen in een goed boek. Als ik met vriendinnen iets bak, dan is een brownie onze favoriet!

Mijn familie:

Thuis hebben we vier kippen waar ik graag voor zorg. We proberen als gezin zoveel mogelijk samen te eten en we zijn dol op spelletjes spelen. Met mijn moeder kijk ik graag naar films. Als gezin reizen we veel tijdens vakanties en ik heb al veel landen in Europa mogen bezoeken. Ik vind het fantastisch om nieuwe mensen en culturen te leren kennen! Deze uitwisseling is echt een droom die uitkomt! Mijn moeder en broer zijn zelf ook uitwisselingsstudenten geweest. Vorig jaar zijn wij zelf gastgezin geweest en hadden we een Tsjechisch meisje bij ons thuis. Dat was echt geweldig!

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten en samen nieuwe avonturen te beleven!

Liefs,

Marie

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.