Mirela uit Brazilië

Mirela zoekt een gastgezin

16 jaar • Brazilië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Portugees (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Gym • Lezen • Films kijken • Volleybal
Eigenschappen: Actief • Extravert • Grappig • Gedisciplineerd

Hoi toekomstig gastgezin, Ik ben Mirela, een 16-jarig meisje uit Brazilië. Het is voor mij altijd al een droom geweest om te studeren in het buitenland en dat wordt nu werkelijkheid! Ik kan niet wachten om herinneringen voor het leven te maken en de Nederlandse taal te leren.

Over mij:

Ik praat graag en ben erg extravert! Ik ben een enorme sportliefhebber. Ik ben 3 jaar geleden begonnen in de sportschool en ik ga er sindsdien elke dag heen. Ik kan eigenlijk niet meer zonder. Het geeft mij veel energie, focus en discipline. Ik ben erg toegewijd. Als ik mezelf doelen stel, streef ik naar het maximaal haalbare en overtuig ik mezelf van mijn kunnen. Ik leer dan ook erg veel. Ik denk dat ik ook best goed ben in het oplossen van problemen. Volleybal is ook een hobby van mij. Ik ben hier een tijdje geleden mee gestopt omdat ik mij moest focussen op school maar ik vind het erg leuk om te doen!

Mijn familie:

Ik woon met mijn zus bij mijn moeder omdat mijn ouders gescheiden zijn. Ik heb een hele goede band met hen. We genieten van de activiteiten die we samen ondernemen, maar simpele dingen kan ik ook erg waarderen, als we bijvoorbeeld samen een film kijken of koken. Ik zie mijn vader ook vaak. We hebben een zomerhuis in Bahia en elke zomer gaan we daar met de familie heen. Ik vind het een geweldige plek! Het heeft een prachtig strand in de buurt en ik ga daar graag uit met mijn vrienden maar ook samen naar zonsondergang kijken, maakt mij erg gelukkig. Ik vind het best spannend om naar een land te gaan waarvan ik de taal niet spreek, maar ik zal mij hopelijk goed kunnen redden met mijn Engels. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat ik het spreken van de Nederlandse taal onder de knie zal krijgen! Het zal vast een onvergetelijke ervaring worden! Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Groetjes,

Mirela

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.