Samuel uit Italië

Samuel zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed) • Nederlands (basis) • Spaans (basis)
Interesses: Politiek • Debatteren • Meteorologie • Muziek • Koken
Eigenschappen: Avontuurlijk • Communicatief • Doener • Intiatiefrijk

Beste familie,

Ik ben Samuel en ik kom uit Triëst in Italië. Ik weet dat Italië verschilt van Nederland en ik wil daarom de taal, het eten en de mentaliteit van de mensen leren kennen. Ik wil later bij de Europese Instituties gaan werken omdat ik graag het leven van mensen wil verbeteren. Om dit doel te bereiken, wil ik gaan studeren aan een universiteit in België of Nederland en daarom doe ik zoveel mogelijk stages en vrijwilligerswerk. Ik heb zin om samen met jullie Nederland te ontdekken op de fiets!

Over mij:

Ik hou van lezen en ik hou van reizen. En die twee hobby’s combineren perfect met elkaar! Reizen doe ik graag alleen. Het is grappig dat je juist dan de leukste mensen leert kennen. Ik ga heel graag met mensen in gesprek en hou van een goede discussie over de actualiteiten. Ik interesseer me enorm in politiek. Ik ga regelmatig naar demonstraties want ik ben lid van een van de belangrijkste politieke jeugdbewegingen in Italië en ik ben de lokale leider van een nationale studentenorganisatie. Jongeren moeten ook in de maatschappij gehoord worden en daarom organiseren we activiteiten, bijeenkomsten en projecten over diverse thema’s. Bovendien ben ik een van de studentenvertegenwoordigers van mijn school en daar ben ik het meest trots op.

Verder luister ik graag naar muziek en speel ik de instrumenten piano en gitaar. Gamen doe ik ook wel eens af en toe. Mensen die me kennen, zeggen dat ik de energie heb van een golden retriever. Ik lijk een rustige jongen maar dat ben ik niet want ik hou erg van feesten en dansen.

Mijn familie:

Ik heb geen broers of zussen en mijn ouders zijn gescheiden. We doen thuis dus niet zo veel dingen samen. Maar een keer in het jaar gaan we samen op pad. Dan gaan we in de Alpen skiën of op een stedentrip. Ik probeer thuis mijn kamer op orde te houden maar dat lukt me niet altijd. Ik doe de was, ik ruim de vaatwasser in en uit en gooi het afval weg. Ik kook vaak voor mijn vader en moeder. Natuurlijk maak ik overheerlijke pizza, pasta, gnocchi en toetjes. Ik kan niet wachten om een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik ontmoet graag fantastische nieuwe mensen, ga me inzetten om de taal te leren en we gaan samen mooie herinneringen maken. Ik hoop jullie snel te zien, ik kijk er erg naar uit!

Groetjes,

Samuel

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.