Sara V uit Italië

Sara V zoekt een gastgezin

17 jaar • Italië • Schooljaar 2024/2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) • Engels (goed)
Interesses: Lezen • Bakken • Politiek • Geschiedenis
Eigenschappen: Actief • Volwassen • Spontaan • Vriendelijk

Beste toekomstige gastgezin,

Ik ben Sara, een 17-jarige uit Italië, en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van jullie gezin. Mijn favoriete vakken op school zijn geschiedenis, Engels en literatuur. Hoewel ik deze vakken geweldig vind, vind ik wiskunde en natuurkunde een beetje uitdagend. Ondanks dat ben ik vastbesloten om mijn kennis te vergroten en een cultureel onderlegd persoon te worden.

Over mij:

Mijn grootste aspiratie in het leven is om mijn culturele aspecten te ontwikkelen. Daarnaast wil ik een liefdevol gezin, die altijd klaar is om mensen in nood te helpen. Als hobby lees ik graag, breng ik tijd door met vrienden en bak ik.

Ik wil graag in het buitenland studeren omdat ik denk dat het een zeer vormende ervaring is die me uit mijn comfortzone zal helpen stappen. Ik hoop een solide relatie op te bouwen met mijn gastgezin. Het is mijn wens dat we in staat zullen zijn om onze verschillende culturen te delen en van elkaar te leren.

In de afgelopen weken ben ik begonnen met het bestuderen van het Nederlands: ik moet toegeven dat ik best wel nerveus ben omdat het er moeilijk uitziet, maar ik ben ervan overtuigd dat als ik mezelf er volledig voor inzet, ik het zal kunnen leren.

Mijn familie:

Wat mijn gezin betreft, woon ik met mijn moeder en zus, en soms ga ik naar mijn vader. Ik heb een goede band met beide ouders en waardeer de tijd die ik met hen doorbreng. Ik hou ervan om met mijn vader te reizen en fietstochten te maken, terwijl ik graag in de bergen wandel en kook met mijn moeder. We bespreken vaak mensenrechten en ik deel graag mijn standpunt met hen en luister naar het hunne. Mijn zus is ouder dan ik en zit op dezelfde school. Ik kan altijd om haar hulp vragen als dat nodig is, en zij kan hetzelfde bij mij doen. We hebben niet erg vaak ruzie, en als dat gebeurt, is het meestal om onbenulligheden.

Wat huishoudelijke taken betreft, moet ik mijn kamer schoon houden, de kattenbak schoonmaken, de vaatwasser vullen en legen, stofzuigen en het afval buiten zetten. Ik voer deze taken niet alleen uit; mijn zus en ik helpen elkaar hierbij.

Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van jullie gezin en samen mooie herinneringen te creëren.

Met vriendelijke groeten,

SaraMeer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.