Thaïs uit België

Thaïs uit België

Thaïs zoekt een gastgezin

16 jaar • België • augustus tot november 2024

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Engels (goed) • Nederlands (basis) 
Interesses: Muziek • Koken/bakken • Dansen • Tennis
Eigenschappen: Actief • Nieuwsgierig • Gemotiveerd • Creatief

Beste gastgezin,

Ik ben Thaïs, een 16 jarige meid uit België die graag naar Nederland wil komen voor haar uitwisseling. Mijn moedertaal is Frans, maar ik spreek ook al een beetje Nederlands aangezien ik dat leer op school. Ik ontdek graag nieuwe dingen en hou van reizen, dus ik kan niet wachten op deze ervaring!

Over mij:

Als ik niet op school ben, schrijf ik. Dat is een activiteit dat bij mij zorgt voor ontspanning! Ik schreef al verhalen in het Frans sinds mijn vijfde. Mijn droom is om uiteindelijk een boek uit te brengen en deze in een boekhandel of bibliotheek tentoon te stellen! Verder speel ik al negen jaar een muziekinstrument: de dwarsfluit.

Naast het schrijven en dwarsfluit spelen heb ik ook iets anders dat ik liefheb, namelijk Bakken! Elke zondag maak ik koekjes of brownies met lekker veel chocolade! Mijn favoriete eten is Japans eten. Ik hou echt van sushi, maar ik ben allergisch voor schaaldieren, dus ik kan helaas geen scampi-sushi eten.Mijn favoriete vak is natuurkunde, maar ik hou ook van wiskunde en geschiedenis. Ik vind het leuk om te lezen. Een paar dagen geleden heb ik geprobeerd een boek in het Nederlands te lezen. Dat was lastig, het is namelijk anders dan op school. Voor het verbeteren van mijn Nederlands, luister ik naar Nederlandse muziek. Vroeger luisterde ik naar K3, maar nu naar de muziek van Maan en Snelle. Om een taal het beste te leren moet je dit ook in je vrije tijd doen naar mijn mening en niet alleen op school. Je zou in een omgeving moeten zijn waar je de taal voortdurend hoort en spreekt. Dat is dan ook precies een van de redenen dat ik naar Nederland wil gaan!

Mijn familie:

Het gezin bestaat uit mijn ouders, mijn broertje en ik. Soms maken mijn broer en ik ruzie maar we houden alsnog van elkaar! Zo kunnen tieners nou eenmaal zijn. De band met mijn ouders is sterk. Samen hebben wij veel vertrouwen in elkaar. Als ik een probleem heb dan kom ik graag bij hun om het te vertellen. Ik hou van mijn ouders, dankzij hen heb ik zoveel mooie dingen mogen ontdekken zoals steden en musea. Mijn grootmoeder is docent Engels en Nederlands dus met haar probeer ik deze talen het meest te praten. Thuis heerst er een goede sfeer. Ik doe verschillende taken zoals opruimen, tafeldekken en afwassen!

Met mijn uitwisseling wil ik graag  een nieuwe levensstijl ontdekken en tweetalig worden. Ook wil ik de cultuur ontdekken. Ik hoop dat ik veel vrienden zal maken en na mijn uitwisseling nog steeds contact met hen zal hebben. Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en activiteiten te ondernemen om jullie zo beter te leren kennen!

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Thaïs

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.