Thalya uit België

Thalya uit België

Thalya zoekt een gastgezin

17 jaar • België • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Engels
Interesses: Fotografie • Piano spelen • Tekenen • Dansen • Handwerken
Eigenschappen: Nieuwsgierig • Spraakzaam • Extravert • Vriendelijk

Hallo toekomstig gastgezin,

Mijn naam is Thalya, ik ben 17 jaar oud en ik kom uit België. De reden dat ik op uitwisseling wil naar Nederland is omdat ik al heel lang fan van Nederland ben. Ik ben er vaak met mijn ouders op vakantie geweest. In Nederland is ook mijn liefde voor fotografie ontstaan. Er zijn zo veel verschillende en fotogenieke landschappen in zo’n klein land, zo heb ik de Waddeneilanden bezocht maar ook de heuvels in Zuid-Limburg. Het is ook bijzonder dat je in Nederland op het ene moment in een grote stad bent en het volgende moment op het platteland. Ik heb trouwens ook bewust voor een culturele uitwisseling gekozen waarbij ik in een gastgezin woon omdat ik dat de beste manier vind om Nederlands te leren. De uitspraak “Spreek Nederlands met me” zal ik in het begin dan ook vaak gebruiken!

Over mij:

Op school is kunst mijn lievelingsvak, maar met wiskunde heb ik niet zo veel. Het hangt overigens ook een beetje af van de leraren of ik een vak wel of niet leuk vind. Ik weet nog niet zo goed wat ik later wil worden, maar wat ik wel weet is dat ik veel wil reizen. Of misschien toch een restaurant openen? Ach, nog genoeg tijd om het te ontdekken. Mijn uitwisseling helpt me daar vast bij.

Mijn familie:

Mijn vrienden zijn heel belangrijk voor me, net als mijn familie. Jullie woord ‘gezellig' is op mijn lijf geschreven. Ik hoop dan ook dat ik niet alleen veel nieuwe mensen leer kennen, maar dat het ook echt vrienden voor het leven worden. Ik ben een sociaal en makkelijk in de omgang en denk dan ook dat het niet lang gaat duren tot ik vrienden maak.

Ik heb helaas geen broers of zussen, dus ben ik veel tijd alleen met mijn ouders. We bespreken veel met elkaar, bijvoorbeeld over politiek, kunst of het milieu. Ook als ik een probleem heb kan ik er met hen goed over praten. Activiteiten die we samen doen zijn uit eten gaan, musea bezoeken en we sporten samen. Thuis heb ik wel wat regeltjes waar ik me aan moet houden, zoals mijn telefoon niet te veel overdag gebruiken en vooral niet ’s nachts in mijn kamer. We hebben ook als regel dat we twee keer per dag samen eten. Als laatste moet ik mijn huiswerk maken voordat ik met mijn hobby’s aan de slag kan. Oh ja, met helpen in het huishouden zit het ook wel goed.

Ik hoop dat we elkaar snel gaan ontmoeten. En mocht ik het volgend jaar in januari nog niet vaak genoeg hebben gezegd, ik wil jullie nu alvast bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan.

Groetjes,

Thalya

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.