Thomas uit België

Thomas zoekt een gastgezin

17 jaar • België • augustus tot januari 2025

Talenkennis: Frans (moedertaal) • Nederlands (goed) • Engels (basis)
Interesses: Tennis • Fietsen • Museum bezoeken • Sport kijken • Muziek luisteren
Eigenschappen: Sociaal • Actief • Zelfstandig • Sportief

Hallo gastgezin,

Ik ben Thomas, ik ben 17 jaar en ik kom uit België. Ik ben heel erg benieuwd hoe het is om in Nederland naar school te gaan, naar de Nederlandse cultuur en naar jullie! Een van mijn hobby’s is wielrennen. Het is de perfecte manier om nieuwe plekken te zien en van het landschap te genieten. Ik hoop daarom dat iemand van jullie ook graag fietst, dan kunnen we samen eropuit. Misschien kunnen we ook naar een wielerwedstrijd gaan. Ook hou ik ervan musea te bezoeken dus ik kom graag naar de Nederlandse kunst kijken. Hoewel ik het wel een beetje spannend vind om alleen naar Nederland te komen, heb ik er erg veel zin in.

Over mij:

Ik hou heel veel van sport. Ieder jaar ga ik met mijn familie skiën, ik doe aan wielrennen en ik zit op tennis. Ik speel competitie maar ik vind ook leuk om met mijn vrienden te spelen. Ik geef op mijn club tennisles aan jonge kinderen. Als ik tennis dan ben ik gelukkig. Op tv kijk ik graag sport, natuurlijk De ronde van Vlaanderen, de Tour de France, Wimbledon en voetbal. Verder ga ik graag naar de bioscoop, het theater, naar concerten en een potje bowlen vind ik ook leuk. Ik zou mezelf omschrijven als een vriendelijke, nieuwsgierige jongen die altijd nieuwe dingen wil ontdekken en leren. Thuis woon ik heel dichtbij school en er is geen enkel vak waar ik op school een hekel heb. Later wil ik civiele techniek gaan studeren.

Mijn familie:

Mijn gezin bestaat uit zes personen. Ik woon samen met mijn ouders en mijn zusje van 16. Ik heb een oudere broer en een oudere halfzus maar die wonen niet meer thuis. Met mijn ouders heb ik een goede band. Ze steunen me bij alles wat ik doe. Ze slaan geen tenniswedstrijd van mij over en rijden me als ik ver weg moet spelen. Toen ik een keer ziek was en het even niet meer zag zitten, hebben ze me heel goed geholpen er weer bovenop te komen. Thuis help ik met koken en af en toe moet ik helpen schoonmaken.
Ik ben in Nederland al een keer op vakantie geweest en ik vond toen de mensen erg aardig.

Door een half jaar bij jullie te wonen en naar school te gaan, hoop ik zelfstandiger te worden en de taal beter te leren.

Ik hoop dat jullie een beetje meer over mij nu weten, ik ben heel benieuwd wie jullie zijn. Heel tof dat jullie mij een half jaartje opnemen in het gezin, ik kijk er erg naar uit jullie te ontmoeten!

Groetjes,

Thomas

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.