Vida uit Italië

Vida uit Italië

Vida zoekt een gastgezin

16 jaar • Italië • augustus tot zomervakantie 2025

Talenkennis: Italiaans (moedertaal) Engels (goed) Spaans (beginnend) 

Interesses: LezenSchrijven Theater

Eigenschappen: Open Behulpzaam Vriendelijk Eerlijk

Hallo toekomstig gastgezin,

Ik ben Vida, een enthousiaste high school student uit Italië, klaar voor een nieuw avontuur in Nederland. Mijn passies zijn tekenen, lezen, tijd doorbrengen met vrienden, naar het theater gaan en zwemmen. Ik heb al eerder een korte uitwisseling in Engeland gedaan van drie weken, dus ik heb een beetje een idee van hoe een uitwisseling zou kunnen zijn.

Nederland fascineert me enorm, vooral de schilders van dit land, zoals Rembrandt en Vermeer. Ik kom uit een stad waar we veel fietsen, en ik kijk ernaar uit om dat in Nederland nog veel meer te gaan doen. Het grootste verschil tussen Italië en Nederland is natuurlijk het klimaat, bij ons is het in de zomer veel warmer en droger. Ik stel me voor dat Nederland veel kleurrijker is door de vier seizoenen.

Over mij:
Ik ben een open en behulpzaam persoon. Het maken van vrienden gaat me gemakkelijk af; ik houd ervan om met mensen om te gaan, ze beter te leren kennen en naar ze te luisteren. Ook ben ik genereus en vrijgevig. Als mijn vrienden een probleem hebben, doe ik er alles aan om ze te helpen.

Mijn familie:

Mijn relatie met mijn ouders is best goed en wordt steeds beter. Naarmate ik ouder word hebben we steeds meer gemeenschappelijk. Met mijn drie oudere broers kan ik goed overweg, aan hen heb ik veel van mijn kennis te danken. Hoewel we allemaal oud genoeg zijn en ieder zijn eigen leven heeft, proberen we toch altijd tijdens vakanties samen te zijn.

Ik hoop dat jullie mij kiezen om jullie nieuwe familielid te worden, zodat ik de ervaring kan beleven waar ik altijd van gedroomd heb in het prachtige Nederland. Ik zal mijn best doen om een goede dochter te zijn.

Groet,

Vida

Meer informatie?

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag meer weten?

Van vragen naar antwoorden! Download ons magazine, stel je vragen of plan een informatieve intake. Wij helpen je graag.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

High School Holland biedt buitenlandse jongeren de kans om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur; vaak is dit de eerste keer dat ze voor een langere periode hun thuis verlaten en ze kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zodat ze pas écht kunnen ervaren wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen - families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Als je deze ervaring aangaat, zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. Vaak willen de studenten ook iets van hun eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat je de droom van de student uitkomen? Lees meer over het worden van een gastgezin of bekijk alle studenten.

Small country, great place!

Culturele uitwisselingen

Haal de wereld in huis en beleef een onvergetelijk avontuur met High School Holland.

Uitwisselingsstudenten

Jaarlijks komen meer dan 120 leergierige studenten vol enthousiasme en energie naar Nederland.

Samen voor persoonlijke ontwikkeling

Samen met onze local coordinators, gastouders en scholen zorgen we voor een unieke uitwisseling.